SKRIVET: 2011-08-26, kl 18:36:17 | PUBLICERAT I: Allmänt

Bli frisk nu typ tack?

Min stackars lilla plutt har inte blivit frisk än :( så de senaste dagarna har bestått av vila, och typ 20min promenader :( igår fick jag låna ett par back on track av Malin, men man måste vänja in dom, så igår fick han ha dom i 30min, och idag köpte jag ett par själv, och ja, funkar inte de här, så får vi ringa veterinären, så, vet inte om de blir tävlig, är typ 9dgr kvar, så han måste lixxom bli bra nu i helgen om vi ska kunna vara med, annars får vi ist tagga till div. II :)

SKRIVET: 2011-08-24, kl 16:06:16 | PUBLICERAT I: Allmänt

Plastrong

Igår kom min plastrong den va huuuur fin som hellst! Beställde den HÄR ifrån!  Är Verkligen nöjd med den :))
-
Så nu är min tävlingsutrusning komplett! :D Dock skulle jag vilja köpa nya ridbyxor, men det får komma senare..

SKRIVET: 2011-08-22, kl 18:29:13 | PUBLICERAT I: Allmänt

Dålig uppdate.

I torsdags var vi och terrängtränade! Hamilton har aldrig varit så tokig! Reste sig, mockade va helt överlycklig! Han tyckte det var superkul, och tvekade inte på nått enda hinder! Förutom ett nerhopp, men då tvekade jag också ganska mycket (a) Men det var super kul!
Och att de va superkul, kom Hamilton ihåg.. han har varit helt tokig efter! Red ut dagen efter och han var sjuuuukt pigg och tittig för ALLT! Dagen efter skulle syster ha ridit, men eftersom det spö regnade hela dagen, så fick han vila.
I Lördags red jag ner till ridhuset, han va fin, men väldigt pigg, men igår när jag tog in honom för jag skulle träna för Sofia Collin, men då va han jätte svullen i höger bak :( Han markerar ingen, har inga sår, är inte varm, har inte ont eller nått, utan är bara svullen :O Så gick ut och gick med honom 20min, men hav va varken mer eller mindre svullen efter, ska upp och kolla snart hur det är idag, men det är nog bara låta honom vila ett par dagar så borde det vara borta sen..
-
Så det har varit bra och dåligt senaste tiden, att han är pigg kan nog också bero på att jag har stallat in för lite drygt en vecka sen, så nu får han lite kraft :)
-
Vill sända en tanke till min kompis Malin som gick omkull med sin häst på tävling i lördags och fick åka ambulanshelikopter, men Malin klarade sig otroligt nog utan några brutna ben! Det är när sånt här händer, man tänker efter vad man håller på med, och att man faktisk ska vara noggran med säkerhets utrustningen, då det var hennes väst och hjälm som räddade henne, ganska otroligt hur västen skyddar? Att få en häst på sig, och inte få några större skador? Det är helt otroligt!

SKRIVET: 2011-08-20, kl 22:33:26 | PUBLICERAT I: Allmänt

Cello kväll.

Ikväll är en sån kväll som jag saknar Cello extra mycket, en såndär kväll när man ligger och kollar igenom bilderna, och saknaden aldrig tar slut, ikväll är en såndär kväll när jag googlar på Larma Cello tjugotusen gånger, en såndär kväll när jag läser igenom varje blogg som jag vet varit på ridskolan där Cello står.
-
Nästa vecka ska kanske jag och mamma hälsa på honom, hoppas hoppas <3

SKRIVET: 2011-08-16, kl 22:55:00 | PUBLICERAT I: Allmänt

Fan vilken bra.

Hittade den här bilden, tycker att den är så klockren, man känner igen sig så hiiiimla väl i den, iaf om mna tänker som jag ;)

SKRIVET: 2011-08-16, kl 22:20:00 | PUBLICERAT I: Allmänt

Video från Tullnäs

Är inte säker på de här men här kommer videon från Tullnäs..


Som ni ser så börjar han typ backa och studsa efter första stoppet, så har han aldrig gjort förut!
Första rundan gick skit tycker jag, hittade inget flyt, han va huuur nochalant som hellst för skänkeln, omstarten dock är jag riktigt nöjd med! Jag måste bara lära mig hänga med i han stoooor språng :)

SKRIVET: 2011-08-16, kl 22:01:41 | PUBLICERAT I: Allmänt

Världens sötaste.


Man kan ju inte annat än att älska honom! <3

SKRIVET: 2011-08-16, kl 21:53:29 | PUBLICERAT I: Allmänt

Rolig vecka

Den här veckan har haft sjukt seg början, igår.. kommer jag inte ihåg vad jag gjorde.. jo! Gick upp typ 12, gjorde mig iordning, red, handlade krafft till Hamilton, och sen kolla Harry Potter, idag.. gick jag upp vid 2 (!!) efter att ha kollat två Harry Potter filmer, åkte upp till stallet, hem tvättade släpet, kollade ÄNNU en Harry Potter film, och nu sitter jag här! Alltså harj ag gjort typ noll, de senaste dagarna! Men från imorron och framåt blire full rulle!
-
Onsdag: In till Norrtälje och Sola med Tove! Sen kl 7, äre terrängträning på Näs för Anna! Ska bli gryymt kul! :D
Torsdag: Skolan börjar :( Och Förhoppningsvis blir det träning för Fia! :)
Fredag: Bajs Skola, sen hem å rida, om jag hinner, annars kanske jag tvingar syster att rida.. ;) För Ska in till stan och kolla bio som börjar typ 6!
Lördag: Känns som om jag skulle göra nått då... kommer dessvärre inte på vad just nu..
Söndag: Tror det skulle bli träning med laget inför div II! :)
-
Så trodligen blir det tre träningar den här veckan, riktigt kul om ni frågar mig! :D

SKRIVET: 2011-08-16, kl 21:38:52 | PUBLICERAT I: Allmänt

Idag.

Idag fick Hamilton vila, då han inte vilat något sen förra helgen, brukar ge honom 1hel vilo dag, och en lugn dag i veckan, tror han behöver det :)
-
Så idag vare gos och lastträning som gällde! :D Och även en hel del äppel ätandes :)

Efter lastträningen passade jag och Hamilton på att posa i spegeln i transporten, eller ja, Hamilton stod för posandet, jag fastnade inte riktigt på bild idag ;)

SKRIVET: 2011-08-16, kl 20:57:48 | PUBLICERAT I: Allmänt

Videos!

Har två videos på G upp, eller iaf en, den andra jag tänkte lägga om är fårn tävlingen, meeen rundan är inte den vackraste, vet inte om jag vill lägga upp den för allmänheten :O Ska kolla på den ett par gånger, och bedöma! HAHA

SKRIVET: 2011-08-15, kl 15:04:29 | PUBLICERAT I: Allmänt

Planering, Planering...

Har kollar runt i TDB idag efter tävlingar i höst, och har bestämt mig för några tävlingar! :D
-
4 September: På Bergsvik, rider en LB:1a, Alltså dressyr. ANMÄLD
11 September: Div II på Rastaborg, rider en LB:1a, Dressyr. ANMÄLD
2 Oktober: Hemma klubben Rimbo har en Lok. hopp, och såklart måste man vara med!  blir nog LD och LC, tror han behöver två klasser i hoppningen.
9 Oktober: Div II omg 2 på/i Överby, rider en LB:1a, Dressyr.
-
Några mer tävlingar har jag inte planerat in än, men ev. blir det ju att rida final i div II, men vad jag vet har dom varken bestämt plats eller datum än.

SKRIVET: 2011-08-14, kl 22:51:56 | PUBLICERAT I: Allmänt

Misstänker.

Misstänker att ni vill ha en rapport hur dagen gick!
-
1. Lastningen gick super, så vi åkte två min i halv 8a från stallet, i god tid, då första start va kl 9, Hamilton va duktig, på framhoppningne va han inte seg, men han va inte pigg, utan fick driva varje steg, hoppade ett par språng och gick sen ut, väl nere på banan så gick de ju sådär ;) Jag travade runt där inne, och han kändes lite halv seg, lite nochalant lixxom, tog inte skänkeln ordentlig, vi får start signal, 1an ligger på diagonalen, vi kommer i höger varv, ska svänga upp mot hindert, ponnyn tvärnitar! Tittar sig omkring, jag driver på honom, då börjar han backa och studsa, han har ALDRIG gjort så förut :O Så jag gav honom en jätte stor eftergift och drev, ingen skillnad, men efter en stund kom vi fram i galopp, men banan va så liten, så vi han aldrig få upp något tempo, så ett stopp på 1an blev det, la volt kom mot 1an igen, lika dåligt tempo igen, men han hoppar, MASSOR med beröm, tvåan låg på den andra diagonalen, den hoppar han utan problem, efter 2an blev de till höger, på långsidan låg 3an och 4an, 3an var det en skarp sväng innan + så var det ett titt hinder, så skulle behövt mycket mycket mer fart, så ett stopp till på 3an, vänder om, han hoppar 3an och 4an snällt, dock alledes för dåligt tempo, 5an va även den skrap sväng innan på diagonalen, och fick mitt 3dje stopp, men som tur är startade jag bara LD, och fick alltså göra omstart, och då blev Hamilton typ, ahaa vi ska hoppa! Så då kom vi runt banan utan några större problem, visst mer fart hade inte gjort något, men vi höll ändå ett hyffsat tempo, dock hoppar ponnyn så jääääävla stort, och ännu värre när han var spänd och nervös, känner mig så taskig när jag hoppar honom, för det går verkligen inte att följa med i sprången med eftergift!
-
Men jag är jätte nöjd mer dagen! Väääärldens bästa och snyggast ponny, helt klart!

Som ni ser tar han stora språng, så jag har väääldigt svårt att följa med och vara följsam :/

Tack Cornelia som följde med som hästskötare och fotograf! :D

Vad har jag lärt mig idag?: Inte starta hoppning på 20x40 bana, de är alledes för trångt för Hamilton!

SKRIVET: 2011-08-07, kl 22:28:21 | PUBLICERAT I: Allmänt

Vi är på gång!

Så ser det ut just nu, alltså blir tävlingsdebuten om en vecka, en LD på Tullnäs, Sen blire en helgs uppehåll, efter de blir det en LB:1 alltså dressyr, på Bergsvik (Hos min tränare Fia) men tror det var planer på att ett gäng som tränar för henne fårn Rimbo skulle åka dit redan på fredagen? :) Isf, hänger jag på! Och veckan efter det blir det första omgången i div II, alltså en LB:1 igen, tar bara en klass per tävling i början, tills jag känner att han/jag orkar mer :) Är sjuuukt taggad! :D

 

SKRIVET: 2011-08-07, kl 22:28:09 | PUBLICERAT I: Allmänt

Vi är på gång!

Så ser det ut just nu, alltså blir tävlingsdebuten om en vecka, en LD på Tullnäs, Sen blire en helgs uppehåll, efter de blir det en LB:1 alltså dressyr, på Bergsvik (Hos min tränare Fia) men tror det var planer på att ett gäng som tränar för henne fårn Rimbo skulle åka dit redan på fredagen? :) Isf, hänger jag på! Och veckan efter det blir det första omgången i div II, alltså en LB:1 igen, tar bara en klass per tävling i början, tills jag känner att han/jag orkar mer :) Är sjuuukt taggad! :D

 

SKRIVET: 2011-08-07, kl 22:04:55 | PUBLICERAT I: Allmänt

Bilder från ridlägret del 2.

Som ni ser så rider jag honom ganska låg, och det är meningen, för han ska gå låg några månader, så han bygger muskler och blir stadig där, så jag sedan kan plocka upp honom i en högre form, som han då är stadig i :)

-

Dom här bilderna är tagna från torsdagen, han va jätte fin då! Fia hade ridit honom dagen innan, så han va super rolig att rida! Den dagen hade vi program ridning, och jag red en LB:1, och fick 64,7%!

SKRIVET: 2011-08-07, kl 21:55:15 | PUBLICERAT I: Allmänt

Bilder från ridlägret del 1.

Det kommer fler bilder senare! :)

SKRIVET: 2011-08-07, kl 21:07:12 | PUBLICERAT I: Allmänt

Okej, ger mig.

Nu, har jag inte bloggat på en vecka, nu får de räcka, hehe (a)
-
Så snart kommer de om ridlägret, och lite bilder å så. :)