SKRIVET: 2011-07-30, kl 23:16:09 | PUBLICERAT I: Allmänt

Fy fan.

Fy fan vad jag vill tävla hoppning.
Fy fan vad jag vill handla.
Fy fan vad jag vill ha roligt.
Fy fan vad jag kommer ha roligt.
Fy fan vad jag vill åka och hälsa på Cello.
Fy fan vad jag vill få lite nya fina bilder.
Fy fan vad jag är glad att jag har en ponny jag kan lasta med lite tålamod.
Fy fan vad jag är less på att blogga.
-
Jag fotar och fixar och kommer på idéer, men där tar det slut, orkar inte berätta hela tiden vad som händer, har ingen lust, att folk jag knappt känner/kände går in på min blogg bara för att hålla koll, och bryr sig egentligen inte ett skit.
-
Imorron kör vi Hamilton till Vätö, på måndag åker jag och Nadja dit, får se om jag kommer igång med bloggandet efter.

SKRIVET: 2011-07-26, kl 14:32:57 | PUBLICERAT I: Allmänt

Shopping.

Har köpt vääldigt mycket saker på sistonde.. hehe (a)

Va på hööks och horze igår och köpte detta:

 

Schabrak jag ska tävla hoppning i, är ett allround, men de är typ rakt, så jag tror de kan passa dressyr sadelns också! :D

Och så köpte jag vita ridstrumpor och ett svart spö med bling bling, men de är rätt ointressant, va även på jakt efter en kavaj igår, men hittade ingen :(

För ett par dagar sen kom dom här sakerna, som jag vunnit på tradera helt nya!

Det vita, som blir till tävling och tränings tränset!

Lädergrimma att åka transport i.

Och idag fick jag ett mejl att detta har kommit:

Ska hämta ut de ikv.

Och om ett par dagar kommer detta:

Så nu ska jag bara hitta en kavaj, sen är min tävlingsoutfit complet! :D Och jag är urfattig xD

SKRIVET: 2011-07-24, kl 14:22:44 | PUBLICERAT I: Allmänt

Grattis till mig!

Grattis till mig idag som fyller år! :D

Än sålänge så har jag fått en bok, ett par ridstrumpor och två linnen av mor och far, men aa, jag har redan fått moppe, moppekort, transport och en ponny av dom i födelsedagspresent i förskott, hehe...
Runt fem idag kommer moster, henne man och min kusin, Tove, Malin, Antonia, och förhoppningsvis har pappa slutat jobba då :) Syster kommer dock inte hem förräns 1 i natt :(
-
Till Hamilton ska jag gå upp till snart tror jag, han får vila idag, men ska leta efter flyghuvan har har varit så duktig och kliat av sig xD haha suck på honom! :)

SKRIVET: 2011-07-24, kl 14:13:56 | PUBLICERAT I: Allmänt

Cello!

Lite uppdatering om bästaste Cello! Pratade nämligen med hans ägare Klara idag, och hon hade pratat med Lotta (Som äger ridksolan där han står nu) Och Cello hade vunnit en dressyrtävling! Säkert bara LD eller LC eller nått, men ändå! Och hade han varit med på en 50cm clear round och det blev felfritt! Han hade tydligen verkat tycka det va kul, super skojjsigt!
-
Är så himla glad att han står där han står, Det är små barn och folk som inte ridit så länge som rider honom, det ända kravet dom har är att han ska gå framåt, och eventuellt ställa sig lite inåt, hoppa små 40 - 50cm hinder, vilket han tycker det är kul! Lagom mycket krav, det gör att det bara känns ännu mer rätt att han flyttade dit, och dessutom hos Lotta som har ridskolan, har jag haft honom inackorderad, det var där jag började rida på ridskola, red lektions hästarna på helger osv. polacken ägdes av henne, jag höll till i hennes stall i 6år! Så ja, hon har lärt mig det mesta, så jag har stort förtroende för henne, så det känns toppen att Cello får stå just där!
-

Jag och Cello på hoppclear round 80cm! :D

SKRIVET: 2011-07-21, kl 14:07:52 | PUBLICERAT I: Allmänt

Dåligt,

En blöt chey äre som skriver! Dom senaste dagarna har jag hoppat en mindre bana på 85cm i ridhuset, har ridit ut, och igår red jag dressyr på banan, de va lite lustigt, för han va seg, men det var ändå en utav vårat bästa pass ihop? xD Förstår inte riktigt.. men helt underbar att rida va han iaf!
-
Efter jobbet så hämtade pappa mig så åkte jag och tog in honom, klockan va typ 1, och vid fyra kommer hovis och skor, så han får stå inne typ tre timmar, kan nog vara skönt att få sova och torka lite, det har regnat som sjutton här idag!
-
Efter hovis kommer Camilla och Emy och hälsar på, skojj! Och ikväll kommer Malin och färgar mitt hår, även de skojj! Men imorron blir det åter jobb på löken, minimalt med skojj :( Men men skit samma!

SKRIVET: 2011-07-19, kl 15:39:46 | PUBLICERAT I: Allmänt

Saker på gång!

Nu kommer det hända lite roliga saker me Hamilton under slutet av sommaren, ska bli kul :) Det är nu jag ska göra alla saker jag planerat i sommar :)

  • Torsdag 21 Juli - Hamilton ska skos, och sen kommer kanske gamla ägarna Emy och Camilla och hälsar på!
  • Tisdag 26 Juli - lasttränings tjejen kommer!
  • Torsdag 28 Juli - Enligt mina planeringar går det att lasta då, så då ska vi åka och träna för Micke i Edsbro! Det blir då premiär tur med nya släpet, och första gången jag åker iväg med Hamilton!
  • Måndag 1 Augusti - Fredag 5 Augusti - Åker till ridlägret på Vätö!
  • Tisdag 9 Augusti - Om det finns plats så terrängträna för Anna.
  • Lördag 13 Augusti - Om jag kan anmäla så blir det lokal hopp LD/LC i Edsbro!
Så nu äntligen börjar de hända lite grejjer! :) Nu ska jag dra upp till stallet och rida ut med Malin :)

SKRIVET: 2011-07-18, kl 16:12:14 | PUBLICERAT I: Allmänt

13 Augusti

13 Augusti är det en loka hopp på Edsbro (ca 10 - 15min från stallet) ska nog anmäla mig så fort de går :D känner mig taggad faktiskt! Tänkte isf starta LD/LC :) Tror vi är/kommer vara redo för de :D
-

SKRIVET: 2011-07-17, kl 14:39:01 | PUBLICERAT I: Allmänt

Inte kul.

Detta tycker jag inte är okej! Stackars hästar, man kan ju undra hur dom har fått hästarna att hoppa, tror ingen häst frivilligt skulle hoppa.



Han vid 0:40, rider han barbacka?!

SKRIVET: 2011-07-17, kl 13:44:40 | PUBLICERAT I: Allmänt

Div II

Ska jag rida Div II i höst eller inte? Har lite beslutångest... kanske dumt att börja tävla LB direkt? Men det är ju inte så avancerat pogram.. men finalen rids ju i LA:1 :S Hm.. Får diskutera med Fia på ridlägret hehe..

Vad tycker ni?

JA/NEJ

SKRIVET: 2011-07-15, kl 23:56:37 | PUBLICERAT I: Allmänt

Hej hå!

Har inte uppdaterat på flera dagar, men har mina skäl, har nämnligen börjat jobba, 8 - 16 så jag har inte haft tid!

Men några saker har hänt! I tisdags tror jag de va, så ringde jag Anna, samma tjej som hjälpte Eleonor med lastningen, så den 26 juli kommer Anna och hjälper mig, är 99% säker på att de kommer lösa sig! :D Jag och Emma red och badade i sjön tisdags också, och Hamilton va super duktig som vanligt!
-
I onsdags vilade han, för jag va helt slut efter jobbet! I torsdags så tog vi in hö, och jag red på åkern, jobbade honom i form, och hade högt tempo i trav och galopp, och även lite race galopp som uppskattades av oss båda, hehe...
-
Och idag hämtade pappa äntligen mitt släp! :D De va riktigt snyggt! stort svart med sadelkammare, och så är det en stor skimmel på varje sida, snyggt! Dock är de stora klarblåa klistermärken som reklam på varje sida, för transporten har stått på en mässa, så de ska vi ta bort, började ikv men det är inte de lättaste!
-
Imorgon ska jag till four legs och handla lite, upp till stallet och rida, och ta två bussen in till grönan och kolla på sommar krysset igen, för takida som jag avgudar ska spela, yeeey! :D

SKRIVET: 2011-07-12, kl 22:40:20 | PUBLICERAT I: Allmänt

Provrida hästar

Provrida hästar är fan de värsta jag vet, eller leta häst överhuvudtaget xD Dom man hittar är för långt bort, för dyra osv. så hittar man en bra, mejlar och berättar om sig själv, att jag är 15år och tar hand om hästen själv, då är det inte många som svara på mejl, vilket är väldigt tråkigt, varför kan inte jag, en 15åring ta hand om en ponny lika bra, som en vuxen kan som har hållt på lika länge?
-
Dom ända som inte ifrågasatt min ålder, var Cellos ägare, och Dom vi köpte Hamilton av xD Och även dom jag inte blev små sur på? hehe..
-
Leta häst tycker jag är väldigt jobbigt, speciellt eftersom mina föräldrar inte kan något, och det är ganska skönt att diskutera med någon, så jag vet inte hur många sms som skickades mellan Tove och mig, medans jag letade häst, haha xD Sen när det kommer att ringa och prata med ägaren, så tycker jag det är jätte jobbigt att prata med folk jag inte känner i telefon, på mejl eller irl funkar jätte bra, men tycker de är jätte läskigt att prata i tele, så en sån liten bit i hästletandet var jätte jobbigt för mig.
-
Sen till själva provridningen, de är den roligaste delen iaf, oftast! Alltid roligt att rida nya hästar, men sen tycker jag så synd om dom som säljer, för det är hemskt att behöva sälja/lämna bort sin bästa vän :( Men det är ju förståss roligt om man gillar totton! :) Det som också är tråkigt att leta häst, är att under provridningen måste man vara så oehört kritiskt, och sen diskutera massor, när man kommer hem, och i vårat fall så blev det bråk nästan varje kväll när vi va intresserade av Hamilton, jag och min pappa ser på saker väldigt olika ibland, hehe..
-
Men när man väl har bestämt sig för en häst som man gillar och det är dags för veterinär besiktning, hur kul är de? Man bara står där och hoppas och hoppas att ponnyn går igenom, vilket både Cello och Hamilton gick igenom hyffsat! Cello hade en halv grav nå h. bak tror jag? Men det var nog bara tillfälligt, för han hade inget när jag lämnade tbx honom xD Hamilton hade knappt en halv grad på v. bak och h. fram tror jag? Är inte säker men nått sånt :)
-
När ponnyn väl är köpt så är de super kul, ett par veckor när den är snäll, men sen när den börjar testa än är det inte lika kul xD  Hamilton blev inte dum när han testade mig, han gjorde bara inte som jag sa xD typ ställde sig utåt när jag försökte få honom inåttställd osv. men de försvan fort :)
-
Kort sagt, leta häst är skit xD

SKRIVET: 2011-07-11, kl 23:27:10 | PUBLICERAT I: Allmänt

Botten mot toppen.

Idag började dagen nere på botten, tänkte mycket på lastningen, och hur jag skulle kunna få fram 1500:- alltså var jag väldigt depp, är så besviken på hela situationen, när jag lasttränade idag gick det skit, visst in honom får jag, men han står inte kvar där, blev väldigt ledsen, helt knäckt :/ Tänkte åka hem, men red ändå en sväng på "banan" och tur va de, för Hamilton va helt underbar! Typ som om han ville säga förlåt (a) Sen pratade jag med världens bästa pappa, berättade situationen, hur jävla less och ledsen jag är, och jag berättade om den här tjejen, och han tyckte det absolut var värt 1500:- om det funkar, så han skulle betala henne! :D :D :D Ni anar inte hur jävla glad jag blev! Imorgon ska jag ringa henne och boka tid, hoppas hon bara kan på helger, eftersom jag börjar jobba på onsdag :/

Jag har lasttränat ca 30min varje dag, sen början av Maj, jag har last tränat ca 40 (!!) timmar, nu är det fan dax att ta professionell hjälp!

SKRIVET: 2011-07-11, kl 17:29:00 | PUBLICERAT I: Allmänt

Min ponny

Min ponny ska iaf inte bli fotomodell, för han gillar inte att bli fotad, eller han blir inte så fin på foton xD

Ja, han fattade inte grejjen, hehe, aja söt är han iaf! :D

SKRIVET: 2011-07-11, kl 14:45:00 | PUBLICERAT I: Allmänt

Hamiltons vackar ärr.

För några veckorsedan, så hade Hamilton två avlånga sår, på varje sida av luggen, inte stora alls, bara huden som skrapats bort, så jag brydda mig inte så mycket om det, men när de läkte så blev det vå fula ärr, pälsen när blev VIT! Ja, ni ser ju själva hur "snyggt" de är :/


Snyggt va? När luggen 'r nere så syns det inte så jätte mycket, men ni ser ju hur vackert de blir när man knoppar :( bajs också xD aja, får väll försöka sminka över de eller nått (a)

SKRIVET: 2011-07-11, kl 13:24:06 | PUBLICERAT I: Allmänt

JEDWARD!

I lördags åkte jag och Carro in till Grönan och kollade på Jedward som spelade på sommarkrysset! Det var sjukt varmt! Vi kom in dit vid halv 5, och då var redan alla bänkar fulla! :O Men vi fick stå jätte nära scenen, där vid bänkarna där dom interjuvade dom! Genrepet började fem, så under den tiden oc efter och före, så satt Jedward nere vid bänkarna där vi stod, och snackade med fansen, och tog foton, riktigt kul! Jga tog faktiskt Edward i handen, pluss så petade jag på han kinda, haha xD Men de va faktiskt riktigt kul att dom tog sig tid att sitta och prata med alla, tog ego foton på sig själva med fansens mobiler hur coolt skulle inte de va, att ha en egobild på jedward i sin mobil? :O
-
Gillade inte dom innan, är inte direkt min musiksmak, men ändrade min syn på dom efter lördagen, dom va så himla glada, och speedade, man blir glad av dom och deras musik!

Alla bilder och filmen är från genrepet!

 



SKRIVET: 2011-07-11, kl 12:35:49 | PUBLICERAT I: Allmänt

Igår!

Igår blev inte inte riktigt som jag hade tänkt mig, först tänkte jag rida ett hårt pass på banan, sen ändrade jag mig och tänkte rida ut ordentligt, sen kom jag på att jag kunde rida bort och plaska i sjön och jobba honom, för vatten upp till knäna är jätte bra träning! Sen så tänkte jag rida barbacka dit, för att sadeln inte skulle bli blöt, men sen smsade jag Frida, så då blev det ist busridning dit och så badade vi med hästarna, super kul och mys, och Hamilton gick faktisk ut riktigt långt, nästan så han simmade, duktig ponni :D
-
Så ja, från ett hårt pass på banan till bus uteritt och bad, men så blir de ibland :D

Baaaad :D

SKRIVET: 2011-07-11, kl 12:28:09 | PUBLICERAT I: Allmänt

Lastning..

Suck börjar bli trött på det här nu faktiskt, har last tränat varje dag i ca 3 månader nu :/ In går han med lätthet, han vill gå in i transporten, men sen när han kommer in, om man inte rör backbommen står han därinne i ca 10sek, och sen vill han ut, håller man emot, så kastar han sig, och går man in och tänker stäng bakbommen, så vill han ut direkt när man nästan satt fast den, och håller man emot så kastar han sig ut.
-
Jag har fått hur många tips och råd som hellst bla.
  • Dra en longerlina bakom honom hela tiden så han känner trycket så blir han inte rädd av bommen. - Det hjälper inte, för han är inte rädd, han har bara bestämt sig, rädd är det minsta han är, han har lixxom åkt transport minst en gång i veckan i 2 - 3 år.
  • Ge honom massor av godis väl inne i transporten så står han kvar. - Första gången funkar det kanske, sen lessnar han på godis.
  • Sätt fast bakbommen och fäll upp luckan jätte fort när han kommer in så hinner han inte reagera. - Även första gången funkar de kanske, inget funkar med våld i längden.
  • Rappa till honom ordentligt med ett spö när han tänker kasta sig. - Våld är det som funkar minst, han blir bara stressad och tvär, så kommer han trodligen inte gå in igen.
  • Ta en kvast bakom rumpan på honom så är det att träna med bom, fast man hinner ta bort den, och så är det lättare att hålla emot. - fattade inte riktigt grejjen.
  • Sätt fast bakbommen direkt när han kommer in, och låt honom stå, tillslut ger han upp och står snällt. - som innan, tvång funkar inte! och då kommer han nog inte gå in alls efter.
  • Gör så han tar ett steg fram, två bak, tre fram osv. så han står still och lyssnar på dig. - detta håller jag på att testa nu, när vi bara är ute på rampen funkar det bra, men sen när han bara har framhovarna inne i släpet, så vill han gå in, och får han inte de, så vill han backa, och håller jag emot så kastar han sig :/ aja de är de jag tränar nu, och hoppas det går bättre idag.
En tjej i stallet anlitade en tjej som hjälpte henne med lastningen, och är jätte nöjd med henne, för hon hade samma problem som jag! Men problemet är att hon kostar 1500:-, och det är 1500:- jag inte har :/

SKRIVET: 2011-07-11, kl 12:11:22 | PUBLICERAT I: Allmänt

Min åsikt om gamla ägare.

Vissa föredetta ägare bryr sig inte om att hålla kontakt efter dom sålt ponnyn, vissa ringer och smsar hela tiden, och vill inte släppa kontrollen.
-
Vissa nya ägare vill ha bra kontakt med föredetta ägaren.
Vissa tycker den gamla ägaren bara är jobbig, och svarar inte på samtal/ sms.
Så skulle jag aldrig kunna göra, tänk för den gamla ägaren, att inte få veta nått som händer med dens gamla ponny, dens kompis?
-
Jag har haft turen och köpt och lånat ponnys av trevliga, och vettiga människor som vill hålla kontakt, utan att vara jobbiga, jag tycker det är skönt när den föredetta ägaren vill ha lite koll, smsar ibland, skickar nått medelande på fb osv. det visar att dom bryr sig om ponnyn, och det är jätte bra att kunna fråga gamla ägaren om hjälp och råd, de är ju trots allt dom som känner ponnyn bäst! Men det skulle ändå inte vara kul om gamla ägaren va en kontrol freak, som ville prata heeela tiden, och tro dom bestämde om ponnyn fortfarande, de skulle vara för jobbigt!
-
Alltså jag tycker det är bra om den föredetta ägaren vill komma och hälsa på, kanske kolla på någon tävling, skriva på fb då och då, det tycker jag är skönt! :)

SKRIVET: 2011-07-10, kl 23:56:42 | PUBLICERAT I: Allmänt

Inlägg på ingång

Lite inlägg som trodligen kommer imorron!

  • Min åsikt om hästens gamla ägare
  • Bilder på Hamiltons vääääldigt "vackra" ärr -.-
  • Bilder och filmer från Jedward på grönan
  • Info om dagens (imorgon blir det gårdagens) ridpass
  • Bilder från idag (imorgon blir det igår)
Så idéer har jag, sen gäller det bara att få dom skrivna! hehe...

SKRIVET: 2011-07-10, kl 23:48:54 | PUBLICERAT I: Allmänt

sexmånaderochtreveckor

Sex månader och tre veckor sen dom här bilderna fotades, dom sista på oss, de känns som om det var en evighet sen.
Jag saknar dig så det gör ont, borde det inte gå över snart? Du var min ögonsten, mitt allt <3










Jag vet att jag gjorde rätt, det blev bäst för båda så här, men det spelar ingen roll, jag saknar dig så jävla mycket.
-
Men det ska bli du och jag igen någon gång, får köpa ett litet stall eller nått så du får bo hos mig dina sista år <3

SKRIVET: 2011-07-10, kl 17:38:47 | PUBLICERAT I: Allmänt

Godmorgon!

Hehe klockan är 17.37 och jag har inte gått upp en hehe.. vaknade 12, och sen la jag mig och kollade på Titanic (typ 3,5 timmar lång) och sen har jag legat och latat mig.. aja dax att gå upp ska steka pannkakor och sen dra till stallet! :)

SKRIVET: 2011-07-10, kl 17:36:08 | PUBLICERAT I: Allmänt

Spelas.

Några låtar som spelas om och om och om igen på min data de senaste dagarna (a)



Run to Your Mama, med Hardcore superstar, en grym låt med mycket känslor :)


Ice Ice baby med JEDWARD som jag btw. såg live igår, berättar med om de senare :)



Fest hos Mange med Mange makers, haha grymt dålig låt, men älskar blonda killen som säger "mange kom i geeen nu!"


Lipstick med Jedward igen, tycker dom inte är speciellt bra egentligen, men låtarna fastnar, man blir glad och så var dom så roliga att se live på scen, så jävla flippade xD typ sket i vad "ordningsvakterna" sa på genrepet, utan typ bara hjula å grejjer å va så speedade xD

SKRIVET: 2011-07-08, kl 23:50:09 | PUBLICERAT I: Allmänt

Hovis är bäääääääst!

Måste börja med att min hovis är bääääääst!  som kommer ca 1timme efter man ringt även fast han har semester, plus till honom (yy)
-
Så ja, som ni förstår så fick Hamilton sin tappade framsko tillbaka, så nu på kvällen red jag ett ordentligt 60min pass! I början va han jobbig, men sen blev han bättre och bättre! I slutet va han bra lösgjord och va inte stark, men dock hängde han lite väl i handen, vilket han lätt gör när han slappnar av, men de är bara att träna så hittar jag honom mer och mer :) Så imorgon ska jag fortsätta där jag slutade idag, efter jag ridit imorron, så ska vi vid 11 ta in hö till skullen, kul kul eller (; Aja sen blire åka in till Grönan och kolla på Jedward! :DD

SKRIVET: 2011-07-08, kl 10:53:28 | PUBLICERAT I: Allmänt

Tappad sko.

Igår när jag kom upp till stallet så hade Hamilton tappat en sko, suck :/ stackarn va så öm i foten så han hoppade fram på tre ben n'r du va annat underlag än gräs :( alltså blev det ingen ridning, så ska ringa Kristoffer idag och se när han kan komma och sko :) Så ikväll blir det som igår att bara åka upp och last träna :) Efter ko incidenten, har vi gått flera veckors jobb bakåt :( jäävla skit asså :( förhoppningsvis är det någon uppe i stallet ikv som kan hjälpa mig att sätta för bommen och stäng luckan :)

SKRIVET: 2011-07-06, kl 22:36:36 | PUBLICERAT I: Allmänt

110

Helloj! Idag red jag och Antonia ner till ridhuset och hoppade :) Ställde upp en kombination och ett räcke på diagonalen, Värmde först upp, och hoppade sedan kombinationen 50cm och räcket ca. 70cm jag tvekade inget och Hamilton tyckte de va kul, men va lite halv okoncentrerad, ställde sig inte rätt, lyssnade inte så uppmärksamt för skänkeln, jobbade honom ett tag, och höjde sedan kombinationen till typ 70cm och räcket till 80cm, och Hamilton blev piggare, och lydigare och jag tvekade inte utan hade bara kul! :D Så höjde räcket till 90cm hoppade med fint flyt, utan tvekan från mitt håll, och Hamilton blev piggare, höjde sen räcket till 110 (!!) Hamilton blev vääääldigt pigg (för att vara honom) och hoppade klockrent! Hoppade kanske 4ggr på 110cm och sedan travade jag av, suuuuper duktigt ponny! :D Och han tyckte verkligen de va super kul! Ju högre de blir, desto roligare tycker han :)
-
Men eftersom ridningen gick bra, så gick såklart lastningen inge vidare :/ Igår när jag lasttränade gick det klockrent, tvekade inte utan bara gick in direkt och stod kvar där inne utan problem i ca 10sek, MINST! Så jag gick inteo ch hämtade Anneli och Malin så vi kunde träna att sätta för bakbommen, men då såklart kommer kossorna som står i hagen typ 20m bort, och Hamilton är skit rädd för dom :( Så han ville knappt släppa dom med blicken, och ännu mindre gå in i transporten! Så fick in honom två ggr, men då när Annelie satte för bommen, så ville han ut, tyckte de va skit läskigt och rusade ut, hände två gånger, sen gav vi upp :/ så idag fick jag först inte in honom, fick så han hade huvudet i transporten, sen backade han ut, så när han var med huvudet inne, hon ville backa så la jag ett tryck bakom öronen med grimman som betyder fram, och han blev sur och backade av och kastade sig åt sidan, hände tre gånger, fjärde gången så reste han sig högt, över mig, då blev jag riktigt, riktigt arg, hehe, har nog inte varit så arg på huuuuuuur länge som hellst, oavsett situation så har hästen aldrig rätt att resa sig mot eller över någon människa! Så jag tränade ett tag att han skulle lyssna och ha respekt för mig, sen satte jag mellan väggen åtsidan, och då gick han in två gånger, sen satte jag det smalt igen, och då gick han in ett par gånger innan vi gick in, då va han duktig :)
-
Jag har kommit till de stadiet i lasträningen med bakbommen, och jag vet faktiskt inte hur jag ska göra, är så rädd att han går in utan problem, någon där bak sätter för bakbommen, och han sedan vill av, men de är stopp och han får den "paniken" han få om man håller emot när han vill backa av, usch.. vill verkligen inte att de ska hända! Men tror faktiskt att de skulle kunna hända.. men om man får upp rampen tror jag inte de blir något problem, men vem vet, han kankse backar, känner att bommen är emot och sedan stannar? Vet faktiskt inte hur han kommer reagera :/ Men jag kommer iaf köra bakbommen och rampen i samma moment, så han vet, när bakbommen är på så är det stopp!
-
Förlåt för långt inlägg, hehe...

SKRIVET: 2011-07-05, kl 21:57:48 | PUBLICERAT I: Allmänt

Hoppning

Som några vet, så har jag det lite jobbigt med hoppningen, det är ingen hopprädsla, för jag är inte rädd, men när jag kommer mot ett hinder, speciellt i galopp så tänker jag nästintill alltid, "oh shit de här går inte, de funkar inte!" framför hindret det spelar ingen roll om det är ett kryss på 40cm eller om det är en oxer på 90cm.
-
Och det är väldigt jobbigt, som tur är har jag alltid haft schyssta hästar som har hoppat, men visst börjar dom tveka, och då börjar jag tveka ännu mer, jobbigt läge! Något som också är konstigt är att jag inte tänker så lika ofta när jag rider för tränare! De är lite skumt faktiskt xD. Men jag har en plan över hur jag förhoppningsvis ska sluta tveka!
  • Förhoppningsvis blir det lite hoppning på lägret v. 31 hos Fia, och hon är bra för hon berömmer mycket!
  • Ska testa terräng
  • Hitta en hopptränare som berömmer mycket så jag får själv förtroende! Ska följa med och kolla när Malin tränar för Micke
  • Hoppa själv hemma små hinder för att få upp självförtroendet.
Jag hoppas de här funkar! :)

SKRIVET: 2011-07-05, kl 21:50:48 | PUBLICERAT I: Allmänt

Enormt

Enormt dålig uppdatering har det varit :O Men det är för att lördag till måndag har jag varit på körskolan och gått lektioner för moppekort! och har gått upp runt 7 varje morgon, kommit hem typ 3, förutom första gagen då vi gick till 5, och sen har jag åkt upp till stallet som en zombie hehe, har varit skit trött! Men idag har jag sovit och tittat på film hela dagen, så nu är jag pigg igen :D
-
Idag hämtade vi nya sadeln! Väldigt obekväm med ny sadel, hehe (a) men sen när jag sitter in mig så blir det nog bra, så red typ 20min på banan, för Hamilton va på sitt omöjliga humör, vissa dagar han är på de, blir man så less, men de dagar han går bra, då är det helt klart värt de :D
-
Imorgon blir det att rida ner till ridhuset och hoppa med Antonia! "Hoppade" för någon dag sen, barbacka (!!) typ ett hinder på 60-70cm och ett som de va täck på varanda, och sen en bom på som det hängde två däck till på, och de gick bra, Hamilton tyckte de va kul, och jag tvekade inte så jätte mycket, nice! :)

SKRIVET: 2011-07-01, kl 21:46:17 | PUBLICERAT I: Allmänt

Heeeeemma

Nu är jag hemma från Täby och bio! :) Bion va helt okej, kollade pirates of carabien eller hur fan de stavas, kändes som om den aldrig kom igång, men vips så va den slut, trots den va 2,5 timme lång :O
-
Imorgon blir det ingen rolig dag, ska nämnligen gå moppe teori, börjar 9 på morgonen och slutar 5 på kvällen, kuuul (y) Aja Carro ska gå samma kurs, så då blir de iaf lite roligare :) Efter teorin åker jag hem och åker till Hamilton, och sen åker jag till Carro och sover där, för de är moppe kurs på söndag, måndag och tror tisdag också, baaaajs tråkigt verkligen! :(
-
Men nu ska jag .. haha gissa? ;)
-
-
Psst... ska kolla avatar ;)

SKRIVET: 2011-07-01, kl 12:47:00 | PUBLICERAT I: Allmänt

Dagens reklamering!

Är My sweet pony!

SKRIVET: 2011-07-01, kl 09:58:41 | PUBLICERAT I: Allmänt

God morgon!

God morron på er! :D
-
Klockan är tio och jag har börjat tvätta och ätit frukost, duktigt för att vara mig! Idag ska jag vid 1 in till täby, chilla runt och kolla på bio :) Så Hamilton får trodligen vila idag, eftersom jag inte vet när jag kommer hem, men de gör inget eftersom han gick så hårt igår :)
-
Nu ska jag titta på Avatar, och sen fixa mig för att åka till täby, tjarråååå! :)