SKRIVET: 2011-06-30, kl 23:06:15 | PUBLICERAT I: Allmänt

Hemma.

Nu är jag hemma från Frida och sitter och äter "middag" Äppel kanel yougurt, mums! Hos Frida red vi hennes tottoheestar, jag och Tove turades om att rida Nagar (c-ponny) och hennes mammas islänning, roligt roligt! :D
-
-
Nu ska jag titta på avatar och försöka sova i mitt bastu varma rum, buhu.. :(

Avatar som jag är smått beroende av hehe..

SKRIVET: 2011-06-30, kl 19:16:08 | PUBLICERAT I: Allmänt

Människobad!

Efter förra inlägget så åkte jag efter en stund till Tove, och sedan åkte hon jag och Frida till gransjön och badade! :D Va helt okej i vattnet faktiskt, lite kalt, men de funkade, hehe.. fast sen är jag ju typ världshistoriens badkruka! Men faktiskt så var jag duktig, som fick gå  i sjön när vi badade med hästarna, för kolla djupet och botten och så, och sjön va kol svart, så de såg ut som om de va ett stup rakt ner vid kanten, läskigt :S  men jag firrade de! haha!
-
Men nu ska jag ta och leta efter ett par ridbyxor och sen om en stund åka till Frida för vi tre skulle rida på hennes tottosar, skojj!
-
Ha en nice kväll! :)

SKRIVET: 2011-06-30, kl 17:04:51 | PUBLICERAT I: Allmänt

Headers

Satt och kollade på gamla headers, och jag hittade 12 stycken! Haha har säkert haft fler, ganska mycket, med tanke på att jag startade bloggen april 2010 xD
Aja här kommer dom! :) Dom är i ordning :)

Vilken/vilka tycker ni är snyggast? :D

Personligen tycker jag dom två vinter headerna och min nuvarande är finast! :)


SKRIVET: 2011-06-30, kl 15:57:11 | PUBLICERAT I: Allmänt

Bad! :D

Idag badade vi med hästarna, de var sjuuukt nice! Först så kom Tove till mig med sin Totto, så red vi vidare till Frida, och sen mot badet! :D
-
Där vi badade är en gammal sjö som blivit översvämmad, ena delen var så vattnet var upp till knäna, och sen var det en annan del som var djupare, och där hittade vi ett ställe där stranden inte var så mjuk, (som den var på alla andra ställen, jag sjönk lixxom ner till typ mitt på vaden, tänk då hästarna, ner kanske dom hade kommit, men absolut inte upp!) Och botten va jätte bra, så de va verkligen kul! och Hamilton tyckte de va kul faktiskt! om någon igck före så hängde han på ut, men han ville inte gå så långt så han kunde simma, men vi hade typ vatten upp till lite över mitten av magen typ, jätte mysigt! :D och Hamilton busade, men blev väääldigt tvär imellan åt, då han ville upp helt plötsligt xD
-
Vi var borta i ca 3 timmar, så snacka om att Hamilton var trött när vi kommit tillbaka! varit ute och ridit i 3 timmar, haha stackarn! och jag va minst lika trött, så får se om det blri vila imorgon :)

Tyvärr blir det inga bilder.. ingen av oss hade kamera med sig, men näst gång så ska jag försöka få med kamera! :)


jag och Cello när vi badade förra året! :D

SKRIVET: 2011-06-30, kl 12:43:00 | PUBLICERAT I: Allmänt

Dagens reklamering!

Är sv. halvblod! :)

 

SKRIVET: 2011-06-29, kl 22:33:12 | PUBLICERAT I: Allmänt

Dagens reklamering!

Är Race horses!

Bra saker med bloggen:
  • Bra uppdatering
  • Intressanta inlägg!
  • Fina och många bilder
  • Bra och ordentliga svar på läsarfrågor

SKRIVET: 2011-06-29, kl 22:29:00 | PUBLICERAT I: Allmänt

Håll i hatten!

Snälla Moa, håller på att fixa en helt ny fräch design till mig! Det ser riktigt bra ut kan jag lova, hihi! :D

SKRIVET: 2011-06-29, kl 19:02:10 | PUBLICERAT I: Allmänt

Bad och andra trevligheter!

Hejsan hoppsan i värmen! :)
Idag har dagen spenderats i gropen, som är en insjö med klippor, så där har jag och Tove schtekt! Tänkte åka upp till stallet imorse och ta in Hamilton eftersom det skulle bli super varmt, men sket i de, för igår fick han stå innne på dagen, och det uppskattades nog inte så mycket, för han hade trampat runt och skitit i hela boken, verkade varit lite stressad, och han hade stått och sparkat i boxen enligt Antonia, fast han hade sällskap inne! Knäpp ponnyn! :)
-
Nu ikväll ska jag upp till stallet och rida ut med Antonia, och imorron ska vi rida och bada! Tove kommer nämnligen med sin totto från Denan (ett annat stall typ 15min bort) och sen så ska vi rida vidare till Frida, för att sen rida och bada, ska bli suuuuper kul :D
-
Aja, nu ska jag tycka som om min själv som har bränt mig, (testade kokosolja av Tove) Hehe. hare bra! :)

Spiiindel! foto by mig! :D

SKRIVET: 2011-06-28, kl 17:09:59 | PUBLICERAT I: Allmänt

Suck för täcken..

Nu på eftermiddagen har jag kollat runt på tradera/häst net, för att förhoppningsivs hitta täcken till i vinter! Och även hööks har rea, så jag och mor ska åka in dit på måndag :) Det är så tråkigt att köpa täcken, för de spelar ingen roll hur dom ser ut, dom går lätt sönder, och är ooooehört dyra! :( men men, tråkigt, men de är inte de roligaste att lägga sina pengar på ;)

SKRIVET: 2011-06-28, kl 17:07:14 | PUBLICERAT I: Allmänt

Sadel!

Idag kom som sagt sadelmakaren ut! Och jag köpte en sadel, en helt ny till och med! :DD

Det blev en Santa Cruz Arhur, känns som om det blev bra :) Hon hittade 4 sadlar som låg bra, först provade jag en 16tum, kommer inte ihåg märket, men den va väldigt liten! Jag satt lixxom på bakvalvet haha, så bort med den! Sen provade jag en prestige 17tum, men den var aaaaalledes för stor! och sen provade jag en tredje, (som såååklart var dyrast!) och den satt jag bra i, och den låg bra på Hamilton!
-
Så nu skulle hon beställa hem en, dock en halv tum mindre än den jag provade i, den jag provade va en 17,5tum, men ska ha en 17tum, plus så skulle hon ta en med bredare bom men stoppa den smalare, så att Hamilton kan bygga muskler i den! Så på tisdag eller torsdag får jag äntligen min älskade sadel! Och sen så måste vi kolla upp den om ett halvår igen, och då kan det nog ändå vara dax att kolla hoppsadeln igen :)

SKRIVET: 2011-06-28, kl 00:11:33 | PUBLICERAT I: Allmänt

När Hamilton blev min!

Tänkte berätta hur det gick till när Hamilton blev min!

Jag tror det var 1 eller 2andra april, så var jag och Tove tror jag inne i täby på kvällen, kollade nog på bio eller nått ;) När jag kom hem så sa mamma att det hade ringt en tjej om en häst, mamma hade tagit lite info om den, allt lät jätte bra, tävlat upp till reg. LA dressyr, kvalat MSV B med tidigare ägare, enda problemet var priset.. han kostade långt över våran budget.. Pappa var tvär direkt, vi hade verkligen inte råd med en sån dyr häst! Men jag ringde iaf upp hans dåvarande ägare direkt, blev inte äns nervös (har fobi att prata med människor jag inte känner på telefon) det kändes bra, Hamilton stod då i knivsta, och på söndagen skulle jag provrida en annan häst i Uppsala som ligger nära Knivsta, så då bestämde vi att vi skulle komma och provrida, utan att äns ha sett ponnyn på bild eller något!
-
Första ponnyn vi var och provred var inget för min alls, så vi åkte vidare till Hamilton! Kommer ihåg att det blåste vääldigt mycket, och att jag inte var nervös! Vilket var väldigt konstig, men det var ännu en faktor varför det kändes så rätt med honom, första provridningen red vi på banan, gick väll inte så jätte bra för mig kanske... han är verkligen speciell, men när hans ägare red, så såg jag vilken fin ponny, som hade en potencial att bli riktigt fin, när vi satte oss i bilen för att åka hem så sa jag direkt, honom vill jag ha! Mamma och Pappa höll med om att det verkade vara en fin häst, jag mejlade en video från provridningen till min tränare Fia, och hon tyckte det såg bra ut!
-
Söndagen den 10 april skulle jag åka tillbaka till Hamilton för att rida ut, men plötsligt kunde inte ägarna vara med, kommer inte ihåg varför, men vi fick ändå lov att åka tid för att borsta oc gå ut och gå, vilket vi gjorde! :) Det blåste som sjutton ute, nästan storm, men Hamilon var lugn, tittade bara lite, det gjorde mig ännu säkrare, ingen spattig ponny! Så vi borstade lite på honom, och pratade med en tjej i samma stall om honom, och hon hade inget negativt att säga.
-
Tre dagar senare, åkte vi till honom en tredje gång för att rida ut, efter den här gången skulle jag bestämma mig, så här skrev jag i ett blogginlägg när jag kom hem "Nu är jag hemma och heelt slut! Det är verkligen ingen häst man sitter och åker på! Red dessutom ut, och han testade mig och blev "rädd" för saker, haha lilla totton då :) men han är rolig att Rida och han kan nog vara riktigt bra för mig, så har nog bestämt mig nu.. :D" Och de är så jag minns det, han testade mig.. inte så allvarligt men de är de ända av testning han faktiskt har gjort! Vi var ute på en äng/åker och red, låg på en volt, och han hoppade till, tog ett par galoppsprång lite när de passade honom! Och så var det helt plötsligt en gren som bröts av inne i skogen (som jag inte märkte) så Hamilton for åt sidan och började smått galoppera, och då tröttnade jag haha (a) så jag drev bara på, och Hamilton svarade genast tillbaka och ökade! Men sen var han snäll och lyssnade på mig haha! :)
-
Kvällen efter ringde vi upp och berättad att vi bestämt oss, vi ville köpa honom om han gick igenom besiktningen! Så den 13/4-2011 betalade vid handpenningen! Var så glad då! Äntligen var letandet förhoppningsvis över! Men sen kom nästa motgång, veterinär besiktningen, vi hittade ingen veterinär som hade tid och gjortde det på kvällstid! Så vi lyckades iaf få in en tid den 27 april, men det var hela 14dagar efter vi betalat handpenningen! Men efter mycket ringande till olika veterinärer så fick vi en tid hos en veterinär som heter Krisitin (kan bara säga att jag fick förtroende för henne och kommer ringa henne i fortsättningen!) Dock så var vi tvugna att åka hem till henne, och hon bor mitt ute  i skogen mellan rånäs och knutby, men vad gjortde de? Jag skulle få min ponny tidigare! Väl på veterinär besiktiningen markerad han pyttelite, inte äns en halv grad på v.fram och h.bak tror jag det var.. men vi tyckte att de inte hade så stor betydelse med tanke på att det var en lerig traktorväg han besiktades på, han hade trodligen stått och spänt sig i transporten innan, dom hade glömt kratsa hovarna, han hade gått ganska hårt innan, så det kändes inte som någon större grejj! Så vi åkte till stallet, och skrev papprena! Så den 19 april 2011 kl 18 någonting blev han min, min bara min! :)

Hans annons på hästnet!


Video från provridningen, (han är inte sådär sprinig, kameran snabbar upp de :/)

SKRIVET: 2011-06-27, kl 23:21:00 | PUBLICERAT I: Allmänt

Min framtid.

Vet jag inte vad jag ska göra! Vet inte vad jag äns vill gå för gymnasium!
-
Ett rent häst gymnasium skulle vara kul, att bo borta och ha hästen borta på skolan, med då måste man ha stor häst vilket jag inte vill hehe (a) och dessutom skulle jag nog bli galen att bara träffa hästfolk 24/7 hehe..
-
Men tankarna går mot ett gymnasium som har en "vanlig" linje med inriktining häst, finns det? Verkar så kul att gå en häst linje, men vill ändp ha en vanlig utbildning så jag kan få ett "vanligt" jobb, förut ville jag bli hovslagare, men nu när man har träffat hovslagaren i olika väder nej tack! Stelfrusna fingrar på vinter, floder av svett på sommaren, hehe inte min grejj!
-
Att ha en gård och tillridningstall skulle vara kul, och även vara tränare på lite högre nivå, (alltså inte tränare där man behöver lära barnen att galoppera) Men tränare för ryttare som ligger på minst reg. nivå, men först måste jag komma dit hehe.. Ena sekunden vill jag ha eget försäljningstall, men jag har ändå alltid vilat ha en mysig, välinredd lägenhet i en stad, behöver inte vara en sån stor, men typ Norrtälje, fast skulle ändå vilja bo inne i stan! Men vill ju hålla på med hästar! - men arbete eller bara på fritiden? Allt är så oehört svårt! Kanske man ska bo i lägenhet inne i en stad och jobba på ett försäljningstall?
-
Det finns så mycket roligt jag skulle vilja göra! Skulle även vilja flytta till New York typ ett år! Haha mycket vill jag!
Men tror jag nog ska börja med att välja ett gymnasium, som jag tror blir något med häst! :)

SKRIVET: 2011-06-27, kl 23:09:19 | PUBLICERAT I: Allmänt

Imorgon.

Imorgon kommer jag äntligen, äntligen förhoppningsvis köpa en dressyrsadel! Tycker jag är värd en nu efter att ha ridit dressyr i en hoppsadel 1,5år xD
-
Sadel utprovaren kommer till stallet kl. 12, men tänkte åka upp tidigare på morgonen för att rida! Innan sadelutprovaren kommer måste jag och mamma handla stigläder och sadelgjord, inte mig emot att handla! :)

SKRIVET: 2011-06-27, kl 20:45:00 | PUBLICERAT I: Allmänt

Dagens reklamering!

Är Assla tjejerna!
Bloggen handlar om Carolina och Sanna som rider i stall Assla där dom har en varsin medryttarhäst!
-
Några bra saker med bloggen:
  • Bra uppdatering
  • Varierande inlägg
  • Härliga personligheter!
Jag personligen har följt den här bloggen ett tag, och gillar den :)

SKRIVET: 2011-06-27, kl 13:59:55 | PUBLICERAT I: Allmänt

Foton

Nu kommer bilderna från igår! Han var ganska hård, och pigg, som syns lite på bilderna, men vad kan man förvänta sig när har stod i en dag och sen så red jag ut ;) Ska rida på "banan" idag också så kanske det blir bilder på tisdag igen då sadelutporvaren kommer och mamma hänger med upp! :)

SKRIVET: 2011-06-26, kl 21:34:04 | PUBLICERAT I: Allmänt

Smakprov.

Ett smakprov, från en rad härliga bilder från ikväll! :)

SKRIVET: 2011-06-26, kl 17:08:38 | PUBLICERAT I: Allmänt

Lasträning

Igår så last tränade jag, gick bra! började träna att lästa smalt, vilket gick super efter ett tag, dutti Ponni! :) Så idag följer mamma med upp och hjälper till, även hon behöver träna att vara med vid lastning, eftersom de är vi som kommer vara ut och åka, ska också tvinga henne att fota lite idag när jag rider, så bilder kommer nog idag, yeey! :)
-
Hare bra sålänge!

SKRIVET: 2011-06-25, kl 12:43:14 | PUBLICERAT I: Allmänt

Sy knoppar.

Testade jag för någon dag sen, och det gick faktiskt bra! Eller helt okej iaf, blev bättre och finare! Jag lärde mig av en video på youtube, länkar den, för dne var verkligen bra! :)

http://www.youtube.com/watch?v=oDy9Bp4U5Ds

och kan bara säga att Hamilton blev uuuuur tjusig! :)

SKRIVET: 2011-06-25, kl 12:08:33 | PUBLICERAT I: Allmänt

Dagens reklamering!

Tänkte göra så här.. Varje dag (om de är så pass många som vill vara med) länkar jag en blogg och lägger upp bild, och skriver några saker jag tycker det är bra med den! :)
-
Och det är slumpvis vilken blogg jag länkar/väljer, bedömer inte på utseende/hur stor den är/hur bra den är!
-
Så lämna en kommentar så kanske jag väljer din blogg? :) Länkar även i vissa fall till dayviews! :)


SKRIVET: 2011-06-25, kl 11:50:26 | PUBLICERAT I: Allmänt

Frågestund!

Inte för att jag har många läsare, men tänkte köra på med min första frågestund! Den avslutas i morrgon kväll, dvs.
26/6-11 kl 23.00! :)

KOM IGEN, FRÅGA NÅTT SVARA PÅ TYP ALLT! :D

SKRIVET: 2011-06-25, kl 11:44:10 | PUBLICERAT I: Allmänt

Today.

Idag äre uteritt på hackamore och last träning som står på häst schemat :)Och
Ska försöka hitta någon att rida ut med, vore skojj! :)
-
Och idag äre inte bara stallet som gäller, utan ska även fira bäääästaste Malin som fyller 15år! :) Vi ska fira henne på en pizzeria här i Rimbo, skojj! :)
-
Annars har jag inga planer för dagen, vilket är skönt :) Så nu ska jag slappa och försöka klara bana 45 på bubble trouble, som är ett online spel, men ha e trevlig (bakis??) dag! :)

Jag och Cello boo ganska precis ett år sedan :)

SKRIVET: 2011-06-24, kl 13:48:09 | PUBLICERAT I: Allmänt

Midsommar!

Idag är det midsommar afton, vi har precis käkat lunch, kommer inte göra så mycket, ska fira med familjen och mina föräldrars kompisar :) alltså en lugn midsommar, vilket är ganska skönt :) i förmiddags var jag uppe i stallet, red på "banan" en stund de gick bra :) han blev lite låg bara, men snart orkar han nog att bära sig så vi får upp formen! Eftersom jag bloggar från min iphone så går de inte att lägga in bilder! Men ni får ha en trevlig midsommar! :)

SKRIVET: 2011-06-23, kl 21:35:27 | PUBLICERAT I: Allmänt

TACK!

Tack store fader som har köpt mig ett nytt, helt eget släp! :D
-
Hade ingen aning, och idag berättade han att han hade köpt ett! Han trodde de va sadelkammare, det är iaf extra högt, och är av märket westfalia, har aldrig hört de förut, så de ska bli spännande att se det! :DD
-
Dock så är de inte registrerat i sverige än, men så fort de är fixat så kommer de hem, yeeey! :D
-
Hamilton har gått klockrent dom två senaste dagarna, igår red jag med tre delat eggbett, vilket gick super och han blev mjuk i munnen, han behöver stöd, men rörlighet för att han inte ska bli tung, och det 3-delade bettet funkade! Sist jag testade irda med det så tyckte jag han blev otroligt stum, men inte igår, så ksa testa de ett par gånger till, men idag fick han vila :)

Hahaha älskar bilden, Hamiltons huvud ser minimalt ut jämfört med kroppen xD
Och gla midsommar på er alla! :)

SKRIVET: 2011-06-20, kl 23:41:08 | PUBLICERAT I: Allmänt

Blääää

Nu på kvällen har jag försökt beställa ryttar licens och ändra ägare, ägar bytet gick fin fint, dock kostade det 300:- bara för att ändra så dom säger mammas namn som ägare, sjukt ju? :O
Och sen närj ag skulle beställa min ryttarlicens så kommer denna trelviga lilla ruta upp:
Fattar inte hur jag ska göra :O För jag tog mitt kort i sommras (2010) men har inte användt de eller nått, och nu fattar jag inte, ska klubben jag tog de hos registrera de eller? Fattar nada xD Har iaf mejlat och frågat, ska som tur är ändå inte tävla förräns typ 4 september som de ser ut just nu :)

SKRIVET: 2011-06-20, kl 23:20:47 | PUBLICERAT I: Allmänt

De värsta..

De värsta med att ha blogg är att man inte har någon aning vem som läser den! :O
Är de folk som gillar de man gör?
Är de folk som följer den bara för att hålla koll?
Är de folk som följer den för dom är intresserade över hur de går för oss?
Är de folk som följer den bara för att dom känner mig?
Så varför följer du min blogg? HAHAHA varför frågar jag? Ingen lär ju svara, haha xD

SKRIVET: 2011-06-20, kl 23:17:43 | PUBLICERAT I: Allmänt

Konditionsträning

Idag blev det konditionsträning och fattigmans bio! :)
red ut och körde ett högt tempo, körde intervaller eller vad fan de heter, hehe..
20sek ökad trav
20sek minskad trav
20sek ökad galopp
20sek minskad galopp
5-10sek skritt
vet inte om man ska köra längre intervaller? Trötta blev vi iaf!
Efter stallet åkte jag hem till Antonia och kollade på film med pop corn och läsk, vi kallade de fattigmansbio, eftersom vi inte hade råd att gå på vanlig bio, haha xD
Bilder på blööööta Hamilton igår!:

SKRIVET: 2011-06-20, kl 00:50:42 | PUBLICERAT I: Allmänt

Kommentarer.

Nu går det att kommentera igen, hade blivit fel så de inte funkade, men nu ska de funka igen! :)

SKRIVET: 2011-06-17, kl 18:32:53 | PUBLICERAT I: Allmänt

När jag blir rik...

Efter jobb så planerar jag att köpa grejjor till lilla Hampe, till våran tävlingssäsong!
(klicka på bilden för att komma till säljar sidan)
En kavaj, funderar på denna fast marin blå, den kommer från horze, beror hur den sitter på, dom måste vara slimmade! Har redan en kavaj som jag köpte av Tove, fast den är lite stor, så den kan jag ha lite senare när jag har tjockat på mig lite, hehe..
-
Sen en tävlingsskjorta, såg en nere på four legs, där de va plastrong och altihoppa fast på skojrtan! De kanske är vanligt? Aja smart var den iaf, ska nog kolla in en sång, plastrong tycker jag är snyggast i dressyr!
-
Shabrak från Horze även de, men jag tror risken är att de bullar sig i kanterna? Ser så ut.. :( Tycker egentligen att shockemöhles vita schabrak är snyggare, men de är dyrare, plus så tror jag loggan är förstor för att vara godkännd.
Hårnät med rosett! Hårnät är ett måste eftersom jag har ganska långt hår :)
Och dressyrsadel blire nästa tisdag,  sen har jag allt till tävling! Något jag skulle vilja köpa är ett nytt pannband, ett äkta swarowski med små stenar i flera rader, men att lägga ner 800 - 1200kr på ett pannband är alledes förmycket! Så jag köper nog bara ett nytt liknande fårn hööks :)

SKRIVET: 2011-06-17, kl 17:59:47 | PUBLICERAT I: Allmänt

Jobb - lön - HANDLA!

Isommar har jag en rackarns tur, och har fått en massa jobb! Vilket känns gryyymt! Mycke jobb blire! Kanske inte höjdar jobb, men pengar blir de iaf!
Sommarens jobb:
-
Sortera snöpinnar: Ni vet alla pinnar som sitter i vägkanten som är så roliga att knuffa omkull och slå folk med? Dom där oranga? Juste dom ja, dom ska jag sortera, hela i en hög, gula i en hög, oranga i en hög osv osv. är 20 000st PINNAR! Fatta mycket?! :O Fast de kommer vara rätt soft, kommer jobba själv, så kommer väll stå och prata i tele hela dagarna, hehe...
-
Måla garage: Har jobbat där en dag, enormt tråkigt jobb, men rätt chill dessutom jobbar jag med Antonia, vilket gör de hela mycket bättre! :D Har typ 1 dags jobb kvar där.
-
Måla plankor: De är nog det meest tråkiga! Ska panela om systerns lilla hus på tomten, och alla plankor ksa målas två gånger, oehört tråkigt, men ett plus är att man blir brun!
-
Rensa/sölja lök: HAHAHA vet att ni skrattar, hehe.. ska stå och skära av blasten på lökar och tvätta och packetera lök på en lök platage.. HÄRLIGT!
-
Så det blir en hel del jobb isommar, men va fan, kommer tjäna pengar! och av pengar kan man haaandla! Mina inplanderade köp tar jag i ett eget inlägg :)

SKRIVET: 2011-06-14, kl 21:38:05 | PUBLICERAT I: Allmänt

Om man ändå red b-ponny...

Tänk då vilka fin häst man skulle kunna ha, om man fick lägga lika ycket pengar på den som påtex. en d-ponny! Det är så sjuk skillnad i pris mellan b och d ponny! :O
B-ponny för 100 000kr
D-ponny för 90 000kr
Båda ponnyerna är riktigt fina och typ samma pris, b-ponnyn är SM - kvalad, rankad 4:a i Sverige, medans en d - ponny i samma pris "bara" tävlat regional LA.
De jag menar är att man skulle kunna få en riktigt fin b-ponny i samma pris som en "vanlig" d - ponny!

SKRIVET: 2011-06-14, kl 21:14:01 | PUBLICERAT I: Allmänt

Dagens motion!

Dagens jobb blev idag att klättra! Vi klättrade i backar i skritt trav och galopp i lååg form i ca 20min, Hamilton tyckte det var väääldigt jobbigt stackarn, men hade ändå spetsade öron hela tiden, så kul tyckte han nog ändå att de va :) Ska försöka komma ut och klättra iaf en gång i veckan i sommar, det är något som är bra för att bygga muskler, och muskler behövar han för att komma i topp trimm! lilla gulleponnyn :)
Bild från början av betet :)

SKRIVET: 2011-06-14, kl 21:06:30 | PUBLICERAT I: Allmänt

Shopping!

Har glömt att jag berätta att jag var och inhandlade lite nya prylar igår! Köpte tre saker, vilket var duktigt med tanke på att jag är väldigt kräsen av mig, hehe!
Köpte ett par nya ridhanskar, av märket schwenkel, otroligt bra, satt som slimmade! Dom bästa jag har haft iaf!
Sen köpte jag ett nytt schabrak,  vet faktiskt inte vilken färg de har, för de skiftar olika, ibland grått, ibland svart och ibland grönt, de är iaf i sammet och jar en passoal, grymt snyggt! Till schabraket köpte jag (trodde jag) ett par svarta lindor, men sen när jag lindade såg jag att det var en bred grå rand på lindorna uppe och nere, trist! Aja,,
Och idag beställde jag ett par gråa ridbyxor från hööks, vilket verkligen behövdes! Hehe..

SKRIVET: 2011-06-14, kl 12:05:42 | PUBLICERAT I: Allmänt

Putsa.

Gomorron Gomorron!
-
Vaknade för en stund sedan, idag ska jag vara duktig - ska puttsa mina grejjor! Duktig chey! sen så ska jag last träna och rida ner till ridhuset :) och ikväll blir de bio! Skojj skojj!
-
Och snart (förhoppningsvis) flyttar Antonia sin totto till samma bete som Hamilton, yeey! :D Och ännu en bra sak ääär att en sadel utprovare kommer den 28juni, alltså om 2veckor, och då kommer vi köpa en dressyr sadel till lilla Hamilton! :D Maaassa roooliga saker händer nu, vilket gillas!

SKRIVET: 2011-06-13, kl 23:59:51 | PUBLICERAT I: Allmänt

Träna, Trääna!

Idag och igår red jag ner till ridhuset och red på ute banan, igår gick det baaajs! Då jag inte jobbat igenom honom på ett tag, plus så körde en tjej hennes häst på banan samtidigt, vilket var väääldigt läskigt enligt Hamilton  vilket gjorde honom otroligt spänd, och jag red dessutom ur dåligt, men med nya tag så tog vi oss dit igen idag, och det gick mycket bättre! Stundvis var han suuuper fin, men andra stunder tjaffsig, han har kommit på att det är smidigt att kasta med huvudet när det blir jobbigt, otroligt irriterande! Men jag driver på och berömmer när han går framåt och slutar :)
-
Den här veckan tänker jag köra som träningsvecka, d.v.s. rida ordentligt och jobba på hela veckan på banan, iaf fram till helgen, förhoppningsvis blir det träning för Fia på torsdag, men vet inte hur det blir, men det lär ju visa sig!
Ha en bra kväll allihop! :)

SKRIVET: 2011-06-12, kl 13:14:31 | PUBLICERAT I: Allmänt

Grimma!

Har inte hunnit uppdatera dom senaste dagarna, för min syster har tagit studenten = uppe sent = trött chey = inget bloggnade! Hehe!
-
Hamilton har vilat två dagar den den här veckan, trosdag fredag, så igår red jag ut en sväng för han var helt död eftersom det är så varmt fast jag red på kvällen, och igår gjorde jag något jag längtat efter, red ut i grimma! :D Har förberett mycke för att kunna göra det, bla. ridit mycket med hackamore ute, tränat från marken så han lyssnar på mig, så som "halt" "backa" "fram", jag har också tränat på att sitta på honom barbacka vilket inte har varit det lättaste de han har ett ganska stooort steg och blir ganska hoppig ute i skogen, hehe... men igår körde vi alltså premiären barbacka med bara grimma, och det gick bra! Jag kunde sitta ner och vara stadig och ha balans, och han lyssnade när jag tog i grimman, han var inte så uppmärksam på mig som man kunde hoppats, utan tog kanske 5trav steg efter jag sagt till snällt men det är då man måste ta till lite hårdare och säga högt "sagta av" för tillslut behöver man inte änvända grimmskaftet utan styr honom helt med rösten, det funkade med Cello som jag efter ett år racade ute med andra hästar barbacka med grimma och styrde honom helt med rösten, härlig känsla! och det känns som om jag och Hamilton också kan komma dit med lite träning :)
Bild från igår
Kort sagt är jag suuper nöjd med gårdagens insats! :D Dock så gick inte last träningen lika bra, men det är bara att ta det lungt, men blir frustrerad när det har gått så bra, och det sen backas flera steg bakåt, men måste ha tålamod!

SKRIVET: 2011-06-10, kl 01:59:01 | PUBLICERAT I: Allmänt

Erkänner

Okej, jag erkänner att jag längtar lite efter vintern (a) Men dock väääääldigt lite!

SKRIVET: 2011-06-10, kl 00:19:03 | PUBLICERAT I: Allmänt

avslut

Nu kom jag precis hem efter en härlig avslutningsdag :) Har haft fullt upp nonstopp heeela dagen! Åkte upp till stallet vid 9, lasttränade och fixade, red inte för jag va på dåligt humör och då blir allt bara bajs, hehe...
-
-
Sen hem, duscha fixa, till skolan med kvart i två bussen, kolla på grundenten och sen åkte jag hem igen åt och åkte sen till skolan igen vid 19 och hade "våran" avslutning! Då vi fick betygen som jag är nöjd med! Det blev 1 MVG (i bild som desutom är slutbetyg!) 1 G och resten VG!  Så är nöjd, med tanke på att jag typ läser igenom 3gånger kvällen innnan provet, hehe.. Men efter avslutningen så åkte vi ner till Arkadien, lyssnade på lite live framträdanden och träffade kul folk - härlig kväll alltså!
-
En bra start på sommaren! och även imorgon blir det fullt ös! Hamilton får nog vila *suck*  för min syster tar studenten! Så måste vara i Norrtälje runt halv 12 så det blir tight att rida efter, och har inte någon lust att gå upp kl 7 eller nått! Haha! Aja hoppas ni har haft en härlig kväll/natt/dag!

SKRIVET: 2011-06-08, kl 22:27:51 | PUBLICERAT I: Allmänt

VÄRLDENS BÄSTA!

Åkte upp på kvällen och släppte ut Hamilton, som fick stå inne och sova ett par timmar på eftermiddagen, när jag ändå var uppe i stallet så last tränade jag lite till, och det gick suuuuuuper! :D I "våran" transport så kan man lasta ur fram, så jag tänkte att han skulle gå igenom hela transporten, och nemas problemas! andra försöket och det gick galant tvekade inte äns! Duktig ponni! Körde sedan åt andra hållet, in i fram och ut i bak, och samma sak där, bara gick rakt in på andra försöket! Ponnyn är ju bara bääääst! hihii :D Så pappsen hjälpte mig att sätta in mellan väggen, så ska jag träna imorron och ha den åtsidan, är berädd på att få börja om från början, eftersom han ogillar när det är trångt, men det är bara att träna, träna, träna! Det kommer att gå!
-
-
Något som är sjuuukt skönt är att våra kompisar har en transport de köpte helt ny för ca 5år sedan, men vet inte anledningen, bara åkt med den typ 5gånger! och sen har den bara stått hemma på deras gård, och vi får nu låna den hur mycket vi vill, vilket är suuuper! Den ser inte så super fräch ut nu, lite mossa och spindelnät och grejjer, men när vi ska börja ut och åka, så ska vi tvätta och fixa till den, så blir den aaap bra! :D
-
-
Juste! De har även hänt ännu en bra sak! Jag har lyckats få låna pengar av mina päron till en dressyrsadel! Så förhoppningsvis kommer det en tjej på tisdag och provar ut en dressyrsadel till oss, yeeey! :D
Världens bästa, bästa ponny <3

SKRIVET: 2011-06-08, kl 20:16:08 | PUBLICERAT I: Allmänt

Längesedan.

Var ett tag sen, men har inte haft någon lust alls! Men Hamilton är helt bra från "skadan" och rids nu ordentliget igen, har hunnit med att rida ut, och träna stenhårt i ridhuset sen sist, och alla har gått super! :)
Har även lasttränat, och nu 4:de gången, gick han helt in av att jag bara lockade på honom med långt grimskaft, är så nöjd! Från att inte få in honom, tills nu! Dock har vi tömt hela transporten så den är helt tom, så imorron tränarj ag så igen, och om det går bra sätter jag upp mellanväggen, duktig ponnie! :D
Man kan få honom göra allt med banangodis! Det är något han verkligen är tokig i! Banangodis och bananer! Haha!

SKRIVET: 2011-06-02, kl 23:26:05 | PUBLICERAT I: Allmänt

Vad tycks?

Vad tycker ni om nya designen? :)
Uppdate: Kollade till Hamilton idag, inte varm idag i något utav benen, dock lite gallig i h. bak, men mycket bättre än i går, brydde sig inte när jag klämde och kände, blir förhoppningsvis ett lätt ridpass imorron! Han har även fått en enoooorm gräs mage -.- aja den försvinner snart!

SKRIVET: 2011-06-01, kl 19:04:46 | PUBLICERAT I: Allmänt

Trasig Ponny,

Fast inte riktigt... ;) Plockade in honom från hagen, han hade haft skydden på sig igår eftersom det blev ihop släpp och race, så när jag kommer in i stallet är benen svettiga, sjöljer av dom med svalt vatten, och när jag kommer till h. bak, så bara slänger han upp det as högt  så han nästan rammlar, jag känner på det - as varmt och galligt! Tar i v. bak, även nu så slänger han upp det, och även de här var galligt och varmt :( Gick ut och linade honom i skritt på stor volt, och ja, han markerar lite på båda bak, särskillt på höger, försöker få honom trava, och då markerar han väldigt tydligt :( Bajs! Men men är inte konstigt med tanke på vad dom raceade igår! Så jag släppte up honom igen och då började han galoppera, så jätte ont har han nog inte ;) Får av vakta ett par dagar så blir det nog bättre! :)
Fotade lite idag oxå! :)

SKRIVET: 2011-06-01, kl 12:19:00 | PUBLICERAT I: Allmänt

Förlite tid

Usch känner verkligen ett behöv av mer tid till bloggen! Har ju inte hunnit med alls! Har inte äns bloggat varje dag, för någon dag sedan filmade jag hela ridpasset då jag bla. hoppade lite, de har jag inte klippt till och lagt upp, jag har fixat mitt ps5 så jag kan fixa headern, men de harj ag iunte heller gjort! JObbigt på sommaren när man gör så mycket annat! hehe.. ;)

SKRIVET: 2011-06-01, kl 00:01:00 | PUBLICERAT I: Allmänt

CELLO 20ÅR!

Idag är det en speciell dag, för idag fyller min älskade lilla Cello plutt 20år! :D Men tyvärr så kan jag inte åka till Hallsta för att hälsa på, då jag inte har varken tid eller skjuts :( Men ska smsa Lotta (fodervärden) och påmina henne att han fyller år så han får ett extar äpple eller två! ;)
GRATTIS CELLO BOO! :D
Såklart hästen ska ha tårta? Hehe... bild från förra året :)