SKRIVET: 2011-05-31, kl 22:13:48 | PUBLICERAT I: Allmänt

Bete!

Idag fick lilla Hamilton gå ut på bete! :D Han blev ööööverlycklig, och han och Jack som vi släppte ut först, va helt överlyckliga! Härligt! Så nu har han även fått två nya kompisar! En c eller d ponny, som heter Nick tror jag? KOmmer stå hos "oss" på bete, är en ponny från ridskolan, och sen är det en ännu en ny kompis, en storhäst som heter Obelix! Roligt roligt!
Tänken är nu att han ska gå på bete ute i ca 2månader, tills ridlägret v. 31 sen förhoppningsvis kunna ta in honom, vet ej ännu inte äns om han klarar att gå på bete, är rädd att han tappar hull, med tanken på att han har tappat ganska mycket dom senaste veckorna.. fullblodskorsningar! xD Men det kommer visa sig hur de går! :)
Nu ska jag duscha och sen gå och lägga mig, gick upp kl 3 (!!) i morse, för vi skulle gå på fågelskådning med skolan... har gått i 6timmar i skogen och ca 2 mil :( Buhuu... så är lite lätt trött (a) Natti Natti!

SKRIVET: 2011-05-28, kl 11:22:21 | PUBLICERAT I: Allmänt

Köpa häst?

Letar du häst? Såg att Hamiltons halvsyskon är ute på annons!
http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=485213
Dartmoorponny. Hästar säljes
Och även hans ända helsyskon! http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=472888
Fantastisk tävlingsponny!. Hästar säljes
fiina heeestar!

SKRIVET: 2011-05-28, kl 11:02:07 | PUBLICERAT I: Allmänt

Födelsedag

Nu vet jag vad jag ska önska mig av mor och far i födelsedags present!
Shockemöhle schabrak med matchande lindor i färg caffelatte! :D Tror Hamilton skulle bli uuuur snygg i de! :D Lindorna kostar 249:- o h schabraket kostar 379:- Blir det ända jag önskar mig av mor och far, då jag nyss fått en häst, en moppe och ska gå moppe kurs.. hehe.. av övriga släktingar önskar jag mig pengar så jag kan köpa en sadel :D

SKRIVET: 2011-05-25, kl 22:07:47 | PUBLICERAT I: Allmänt

Pigg och stretig ponny.

Kom precis hem från stallet, så ska snart sussa :)
Red på "banan" och det gick inte bra, och de gjorde det inte igår heller :( Fast idag gick det lite bättre än igår, han är så springig och hård i munnen så de inte är sant! Igår gav jag upp och gick in efter 20min, det gick bara inte! Men idag tog jag nya tag, och han var lika jobbig idag, red i ca 40min och ja, ingen höjdare! Han kanske har fått för sig att han är en het hopp ponny efter clear rounden? ;) Haha nä men det är väll bara en period han är inne i, men imorron blir det iaf träning för Fia, så då får vi nog ordning på honom!

SKRIVET: 2011-05-23, kl 21:32:00 | PUBLICERAT I: Allmänt

Bilder!

Det var två tjejer som var och fotade på clear rounden! Jätte fina foton!
Bilderna är klickbara :)
Foto: Amanda Hedberg baraponny@bdb
Foto: Ida Hansson dressyrponny@bdb

SKRIVET: 2011-05-23, kl 21:27:50 | PUBLICERAT I: Allmänt

Min häst tid

Såg på en annan blogg som hade skrivit sin "ridtid" I korta drag, tänkte göra det med, i korta drag!
Sommaren 2004 tror jag det var, jag var 7år skulle fylla 8år, så fick jag rida min systerskompis/våran grannes arab valack som hette Kompis ett par gånger på sommaren, för hon inte kunda rida då/ hon hade gjort sig illa, kommer inte riktigt ihåg, Kompis stod då nere på ridskolan hos Lotta i Rimbo som privat häst.
På hösten samma år, jag började då i 2an, började jag rida hos Lotta på ridskolan, började i måndags gruppen kl. 16.15 haha kommer ihåg det xD Min favvo häst var då shettisen Linus! Hösten eller våren när jag gick i 2an (04/05) Så var jag med på min första hopp clear round! På ett fuxfärgat arab sto vid namn Ofelia! Startade 50 och 60cm, ramlade av, fick ledare osv. osv. haha kommer ihåg attj ag inte ville starta lägre, för jag tyckte det var pinsamt! Ha! xD
Jag började vara mer och mer i stallet, packade miljontals hö påsar för att få rida extra på helgerna! Under den här tiden när jag gick i 2an eller 3an, träffade jag även en av mina bästa vänner, Malin, och vi håller ihop än i dag! :) Vi fick tillslut Jobbet att släppa ut lektionshästarna på kvällarna efter lektionerna, så fick vi rida på helgen, toppen tyckte vi! Och det blev mer än att rida på helgerna! Vi red varje dag! Alltid behövdes någon ponny motioneras! Riktigt rolig tid! Var nog mer i stallet än hemma ;) Under de åren, började jag rida Maja Rosens ponny Lady Jessica en enormt speciellt fux sto på 20år! Haha! Red också Erica Östmans russ Monté Cillo! Och dessutom massor av olika lektionshästar!
fr v. Jag och ridskole ponnyn Nero, Jag och Monté Cillo, Maja och Lady Jessica
Våren 2009 flyttade Lotta och hela ridskolan till Finsta! Och det mesta fortsatte som innan, red olika lektionsponnyer, hjälpte Maja med Jessica, i Maj/Juni nått sånt var det, kom La Kim aka Polacken! Som jag sagt tidigare gillade jag honom inte alls! Så jag fortsatte rida olika ponnyer på ridskolan, min kompis Toves ponny blev skadad, så hon red "polacken" hela sommaren, men till hösten köpte hon en ny ponny, och jag började rida Polcken i Augusti 2009! Den älskade lilla ponnyn <3  Honom red jag varje dag, tills han såldes i oktober/november 2009, Och det var i den vevan mina föräldrar började mjukna med att skaffa foderponny! Så vintern i finsta rullade på, prov red nån ponny,  och den 22 februari 2010 provred jag Larma Cello som sedan blev min foderponny! Med honom tävlade jag en hoppclear round, tränade stenhårt på sommaren, det var då jag lärde mig rida :) Red lektion för Lotta en gång i veckan, vilket verkligen gav resultat! En tränare jag varmt rekomenderar! I Augusti, flyttade jag Cello till Liesta, var med på skol DM i hoppning, vägrade ut mig på 3de hindret, Cello tyckte verkligen inte att det var kul :( Men det var roligt att åka dit ändå! För vi åkte en topp lyx hästbuss, plats för 5 hästar! verkligen as flådig! Sådana bussar säljs för flera miljoner! Pappa fick hyra den av sin kompis som säljer sånna bussar!  Men hela hösten 2010 gick Cello på lösdrift, i väntan på att det nya stallet skulle bli klart! och 1december blev det inflyttningsdags! Hela vintern och hösten efter skol DM så red jag bara ut, och red i ridhus en gång i veckan, för Cello tyckte det var så tråkigt... så den 20 februari, lämnade jag tillbaka honom och han fick flytta till Lotta i Hallstavik till hennes ridskola där han storm trivs! Så jag gick hästlös ett tag, hjälpte Emma som står i samma stall, hjälpte henne med hennes bråkiga Russ, men det gick inte så bra för oss, då våran person kemi verkligen inte funkade ihop! Det var bara konstant bråk hehe.. men alla passar ju inte ihop! Men den 3de eller 4de april åkte jag och provred först en ponny, Papaya, men det var ingen höjdare, och sen åkte jag och prvred Hamilton samma dag, som jag den 19 april köpte! :D Min första helt egna ponny <3 Och med honom har jag hittils "tävlat" en clear round, och där är min saga slut... Men bara just nu för stunden!
fr. v. Polacken, Cello och jah på skol DM, Hamilton och Jag :)
ETT DIPLOM TILL DEN SOM LÄSTE ALLT!

SKRIVET: 2011-05-23, kl 20:39:55 | PUBLICERAT I: Allmänt

Sadelmakare

Idag kom sadelmakaren till stallet, (heter det så? xD) Iaf! Han kollade på Hamiltons sadel, jag tycker den har legat lite mysko, för den ligger inte emot i bak, vilket han höll med om! Så han stoppade om den, mer i fram, så låg den mycket mycket bättre sen! Fick testa att rida medans han tittade på, och det går inte att sätta fingret på vad det är, men det känns mycket bättre! typ stabilare! Hamilton verkade nöjd, och jag var nöjd = perfekt!
Han sa även att när sadeln inte ligger emot ibak, utan åker upp ner upp ner, så irriterar det ofta hästen, så han trodde att jag skulle märka en skillnad i ridningen! Verkligen roligt :)
JUSTE! Nu när jag kommer ihåg ;) Ni har ju fått följa mitt skav problem hehe... men igår på clear rounden så redj ag med vanlig nosgrimma, alltså ingen snok rem, och hade eggbettet, och inget skav!! :D :D Så trodligen var det snokremmen som var boven! HUrra! Tänk att det var en sån liten grejj? xD Aja skönt om det är borta nu iaf! :)

SKRIVET: 2011-05-23, kl 20:25:40 | PUBLICERAT I: Allmänt

Borde plugga...

Meeen ni är väll enormt nyfikna på hur det gick igår? ;))
Det var som sagt clear round, startade 60 och 70cm. Framridningen till 60cm blev bra, han rida lagom länge, så han var varm i kroppen, skulle behövt få ihop honom mer, men men, kom in på 60cm, och Hamilton fattade då, "nämen hinder! publik! tävling Hoppa! Roooligt!" Haha kändes typ så, han flöt på bra, men innan hindrerna, så tvekade jag lite smått :( och han blev då vinglig, och jag höll inte på ytter, vilket gjorde att det blev dåliga vägar, och jag tappade honom dessutom så han blev lite lång, men slutet av ritten gick bättre, men vi slutade på 0 fel!
På framhoppningen till 70cm, drev jag på mer och breddade handen, vilket gjorde honom mer stadig! När vi kom in i colekting ring, så kändes han sjuuukt trött! Så jag tänkte gå in hoppa nått hinder för att sedan gå ut, men när vi kommer in på banan blev det samma sak igen, "nämen hinder! publik! tävling! Hoppa! Roooligt!" så då blev det fart! I de första hindrerna breddade jag handen och tvekade inte, och då gick det bra! Vägarna blev bättre, men i slutet så glömde jag handen, vilket gjorde honom ostadig som gjorde att jag tvekade, det blev inga stopp, men inte långt ifrån. Alltså 0fel
MEN GUD VILKEN UNDERBAR HÄST!

SKRIVET: 2011-05-23, kl 09:31:43 | PUBLICERAT I: Allmänt

Svenska

Nu sitter jag i skolan och de är inte så kul, men slutar vid 1 för jag måste till stallet för en kille kommer och ska kolla sp att sadeln ligger bra :) ska berätta mer om igår senare, orkade inte igår kväll, för direkt efter clear rounden åkte jag in till rix fm festival och kom hem sent, så hörs senare! :)

SKRIVET: 2011-05-21, kl 23:17:02 | PUBLICERAT I: Allmänt

Clear round.

Imorgon blir det clear round hoppning! Startar som första start i 60cm och som andra start i 70cm (sicka höjder vaa?? ;)) Så det blir ca 9 starter imellan och en höjning, helt lagom alltså! Och mor ska med och filma, även hon behöver träna på att vara på tävling!
Morgondagens mål:
  • Inte vara så förbaskat nervös (är nervös redan nu lixxom..)
  • Hitta ett bra flyt.
  • Ha kul!
Tror det kommer gå toppen! :)

SKRIVET: 2011-05-21, kl 23:12:13 | PUBLICERAT I: Allmänt

Nya bettet

Idag red jag ett ridpass som Hamilton gillar, först dressyr i ca 20 min, och sen rida uuut och galoppera av sig, han blir så glad då xD Idag, red jag för första gången med bettet jag fick låna av Tove ett tredelat eggbett alltså ett bett med fast ringar, han blev ganska stel i munnen, vet inte om det var för bettet eller om att han bara hade en sån dag, då han bar ganska pigg överlag, så ska testa bettet fler gången :)
Red med pullarnos grimma, och han fick skav :( skaven kommer lixxom i området runt bettet/bettringarna, kanske är det snokremmen, som trycker upp bettet så de hamnar fel? För det är snokrem till både aachenosgrimma och pullarnosgrimma, så det är kanske den som är boven? Ska iaf testa att rida utan den imorgon och hoppas på det bästa! Mina idéer börjar ta slut nu faktiskt... det ända som jag än sålänge vet att de funkar är hackamore. Men ska inte deppa ihop! Är tre olika saker kvar ;)
Rida utan snokrem (gör det imorron)
Remontnosgrimma, (fast den sitter under bettet, så är alternativet ovan rätt, så kommer remontnosgrimma vara helt fel)
Rida utan nosgrimma (Men då är grejjen att han kanske gapar en massa när han tuggar på bettet? och på tävling måste man ha nosgrimma, får väll rida med nosgrimma men ha den jätte lös?)
Men de som att rida utan nosgrimma är att då får han väll skav av att den sitter löst? xD

SKRIVET: 2011-05-20, kl 16:29:36 | PUBLICERAT I: Allmänt

Vi just nu :)

img_2498 (MMS)

Vi just nu :)

SKRIVET: 2011-05-20, kl 14:06:12 | PUBLICERAT I: Allmänt

Fia träning!

Igår var det dax att träna för Fia igen! Och Hamilton va super trevlig att rida :D Aktiv och glad! Jobbade vidare på den förvända galoppen, det går bättre och bättre, jag får ihop honom mycket mycket mer nu, han är mjuk och smidig i höger v. och inte heller lika hård i munnen, Fia tyckte det hade blivit en jätte skillnad på två veckor! :D Och jag kan bara hålla med henne!
Igår red jag med aachenosgrimma och hans vanliga bett, och han fick då skav, och nya bettet och nosgrimman kommer inte förräns nästa vecka, men som tur är hittade Tove ett 3-delat eggbett hemma hos henne,  som jag nu får låna - tack! :) Så nu blir det att rida på hackamore i två dagar och sen rida med eggbettet och pullanosgrimma tills remontnosgrimman och bettet kommer! :)
Nu skaj ag ta och brumma upp till stallet för hovis kommer om en timme och sen rider jag ev. ut beroende på hur han blir efter skoningen! :)

SKRIVET: 2011-05-17, kl 17:06:37 | PUBLICERAT I: Allmänt

Regn

Usch det regnar mycke nu :( Inge roligt alls! Har lite beslutsångest över hur jag ska göra idag, är gryymt sugen på att rida ett ordentligt pass nere i ridhuset, MEN han fick ju skav igår, så de funkar inte, måste rida med hackamore idag :( Så ridhuset är strucket, så då är det rida ut eller vila... Är ridsugen, men inte sugen på att rida i regn hm, smsade iaf Emma, och om hon ska rida ut så hänger jag på, annars får det bli mys dag :D
Och idag kom inte nogrimman eller bettet HELLER! Börjar bli trött på det här nu! Beställde det söndagen 8onde maj, och det stod på hemsidan att leveransen är på 5-7dgr, och det här gått 9dagar nu! Eller 8, eftersom vi beställde på en söndag, men skulle uppskatta om det kunde komma nu - tack!
Usch vilket grinigt inlägg det här blev, men så blir det ibland! :)

SKRIVET: 2011-05-16, kl 21:16:08 | PUBLICERAT I: Allmänt

Geografi

Hello, kom nyss hem från stallet, red en stund på "banan" och sen en stund ut, och inget av de gick vidare bra, han var seg imellan åt och springig imellan åt, och jag var spänd, inge vidare alltså, sen när jag ridit klart så har han fått skav IGEN!
Där det är markerat med rött fick han skav idag, alltså inte i mungipan utan en bit ovanför, på båda sidor, det som är grått är där han fick skav tidigare som nu är helt läkt, SUCK så trött jag blir! Nu måste det seriöst vara bettet, då jag rider med pullarnosgrimma på honom nu, alltså ett annat träns än tidigare, hoppas nya bettet och remontnosgrimman kommer snart! och hoppas verkligen verkligen att de hjälper!
Suck, aja nu ska jag plugga geografi, har prov imorgon och har inte börjat plugga än, och klockan är snart halv 10, smart chey! Aja bara att plugga i natt! Natti Natti till er som ska sova :)

SKRIVET: 2011-05-15, kl 23:14:06 | PUBLICERAT I: Allmänt

Veckoplanering

SKRIVET: 2011-05-15, kl 22:36:46 | PUBLICERAT I: Allmänt

Idag, (söndag)

Idag var det hoppning nere i Ridhuset som gällde! Hoppade små hinder på 30cm och ett räcke som jag höjde som högst till 90cm, och om man säger så här, vi fick inga stopp, men så fort jag tvekar, så tvekar han en stund, men hoppar ändå, helt otroligt! Men kollar jag över hindret och kör på, ja då går det toppen! :D En riktig självförtroende ponny är han! Och det är en sån jag behöver i hoppningen ;) Hoppade mycket snäva svängar, dokc på en höjd av 30cm och ett på 70cm men man måste kunna styra! Så om en vecka är det clear round och då startar vi 60 och 70cm, bara för att få in vana pch hoppa en hel bana! Ska bli super skojj! Sara filmade idag, men har inte fått dom en, men imorgon förhoppningsvis och då kommer dom självklart upp på bloggen!
Något jag la märke till idag var att... hans sommarpäls är nästan nästan lite lite pytterlite fux färgad? :S

SKRIVET: 2011-05-15, kl 22:30:31 | PUBLICERAT I: Allmänt

Lördag

I Lördags var det uteritt med med Emma! Var en mysig tur, alledes lagom! Han var pigg och gla som vanligt, så finns inte så mycket att säga.. ;)

SKRIVET: 2011-05-15, kl 22:28:42 | PUBLICERAT I: Allmänt

Torsdag Fredag

I torsdags red jag barbacka på "banan" vid stallet, och red även där fast med sadel på fredagen, och gud! Härlig han va! Speciellt på torsdagen, han hade inte gått dressyr på ganska precis en vecka, så ja, han tyckte det var super kul! Jätte lätt i munnen och mjuk, doc har jag lagt märke till att jag ofta rider i  ett undertempo, och det är icke bra! Det är så man får en seg häst, men jag försöker tänka på det så mycket som möjligt.
På fredag var han även då riktigt fin! Träna på den förvända galoppen gick ganska bra, körde också några travökningar på diagonalen, och håll i hatten säger jag bara! Haha han fick ett sånt tryck i början första gången så jag höll på att ramla ur sadeln haha! Härlig känsla! :D
Hamilton i senaste modet, och mes sin "kompis" förstår mig inte riktigt på dem... i ena stunden står de och kliar på varandra, och en sek. senare bråkar dom så Jack ("kompisen") står på två ben och hugger mot honom medans Hamilton slickar bak öronen och kickar mot honom, och JÄMT när jag släpper ut Hamilton så jagar han iväg honom xD  stackarn :( Men Jack är bara 2, så Hamilton uppfostrar honom kanske?

SKRIVET: 2011-05-15, kl 22:19:33 | PUBLICERAT I: Allmänt

Onsdag, hoppträning

I onsdags  var det våran första hoppträning! Det gick helt okej, pigg ponny! Hade först uppvärming, med låg höjd, och volter, sen hoppade vi en bana på ca 80cm, vilket var lagom för oss! Det var bla. en studs med 1 galoppspräng imellan, och en till kombination med 5 mellan, det gick bra! Bara jag får koll på allt så kommer det gå super! :D

SKRIVET: 2011-05-15, kl 22:11:28 | PUBLICERAT I: Allmänt

Nu är ni nyfikna vaa?

Har blivit väldigt dålig uppdatering på sneaste tiden, man har helt enkelt inte hunnit! Men nu på kvällen/ imorgon bitti kommer det upp från flera dagar! :)

SKRIVET: 2011-05-11, kl 15:41:19 | PUBLICERAT I: Allmänt

Tatueringar

Haha, googlade lite på tatueringar, hittade mycke skojj!
tatuering
Ett portätt som blev lite fel? ;)
Enormt fult.. men ändå rätt coolt! :O
Fyfan vad äckligt, och ont! :O Skulle seriöst svimma xD
Haha fett coolt! :D

SKRIVET: 2011-05-10, kl 22:46:28 | PUBLICERAT I: Allmänt

Trasiga tyglar..

Idag gick det inte bra... Skulle rida på "banan" men skrittade ut först, och när jag kommit en ganska lång bit från stallet, så delar sig tyglarna och ena ramlar ner, Hamilton trampar på den och tygeln går av vid bettet, KUL! Så det var att bara gå hem... Imorgon blir det förhoppningsvis hoppträning, han lär ju vara pigg! Idag vilade han, igår böev det vila, i söndags red jag ut, i lördags red jag en en stund med graman, i fredags kommer jag inte ihåg men tror jag red dressyr i ridhuset, och i torsdags tränade jag, så på nästan em vecka har jag inte ridit ordentligt = inte bra! Aja de får gå som det går i morron :) Natti natti! Bloggar från min Iphone

SKRIVET: 2011-05-09, kl 23:00:58 | PUBLICERAT I: Allmänt

Augusti

Har nu på kvällen suttit och kollat lite på TDB, letat tävlingar! Min tanke är att starta första i Auguti efter ridlägret, skulle helst vilja starta dressyr, men finns inte någon lokal förräns i September, mitt August/ början av sep kommer förhoppningsvis se ut så här:
Men det är VÄLDIGT premellinärt, då inte äns propen har kommit ut till tävlingarna.

SKRIVET: 2011-05-09, kl 21:01:13 | PUBLICERAT I: Allmänt

Bett

Flera som frågat vad han har för bett just nu, hur skaven kommit till osv. jag har en teori hur det kan ha gått till. Här rids han på ett tvådelat smalt tränsbett med lösa ringar och en achennosgrimma, vilket han gjort länge.
Svårt att visa på bild men a, som ni ser är nosgrimman väldigt tjock, så jag tror att bett ringarna och hela bettet hämnar fel, och lika så tyglarna. Men har har jag ingen bild på, men när han är tränsad, och man tar bak tyglarna, så gnussas de mot huden, såret i mungipan tror jag att han helt enkelt blev nypt av bett ringarna. Det här är min teori om hur det har gått till, och det här är min lösning:
3-delat egg/muff bett, alltså fasta ringar, = han kan inte bli nypt! 3-delat är även enligt mig rörligare i munnen vilket behövs på honom.
Remontnosgrimma, den nosgrimman gör så att bettet ligger still, och hamnar rätt.
Tror och hoppas att det här blir en lösning! Och kom ihåg att det här är min åsikter och teorier, jag kan mycket väl ha fel. Kan till lägga att såret i mungipan läker på bra och syns knappt, och det andra såret har det blivit en skorpa på.

SKRIVET: 2011-05-08, kl 23:10:55 | PUBLICERAT I: Allmänt

Sov gott.

Natti Natti :) Imorgon blir det nog promenad med lilla Hamilton, men först är det skola, men bara 1månad kvar nu! Måste försöka stå ut! Men det är imorgon den jobbigaste tiden på hela året börjar.. :(
Men vi har tagit oss igenom den förr och kommer göra det iår igen! Tänk, snart är 8an slut?! :O Känns som igår jag låg hemma och hade ångest för att börja 8an hade seriöst panik, trodde det skulle vara jobbigar än vad det var/är, och jag har klarat det snart! Stolt! :D
Aja sov gott allihopp! :)
En bild på moi för ovanlighetens skull! :)

SKRIVET: 2011-05-08, kl 21:22:59 | PUBLICERAT I: Allmänt

Sugig kvalité

Som ni ser så suger kvalitén på min header, saknar mitt ps som faaan! Men eftersom jag inte har lyckats fixa de så får jag leva utan tillsvidare. Men iaf, pogrammen jag kör i nu är helt sämst så finns det någon som vill göra en header till mig? :)
Skicka en kommentar eller ett mejl så berättar jag mer! [email protected]

SKRIVET: 2011-05-08, kl 21:06:53 | PUBLICERAT I: Allmänt

Kommentarer.

Har missat helt, men har fått flear kommentarer på sista tiden, SUPER KUL! Känns mycket roligare att blogga då! :)
Sen väcker ju alltid bett lite extra uppmärksamet..? ;)


SKRIVET: 2011-05-08, kl 20:42:10 | PUBLICERAT I: Allmänt

Graman och Uteritt!

Igår red jag på graman, gick inte bra allt... han la sig bara jätte låg och bakom lod, kämpade med att få fram honom - gick inte, tog bort gramanen, men han gick fortfarande lika bakom lod, gick inte att få fram honom, så jag gick in efter 30min, men så blire ibland! Nu vet jag iaf, att graman inte är nå vidare på honom, ska testa med snodd ist :) Premiär använde även ludd tyglarna, men inte hjälpte de, han fick skav ändå! Bajs på de! Så nu har jag bara en teori/lösning kvar.. Att hans nosgrimma är så tjock, (5cm bred, lackad med fodring) så att sidostyckerna står ut, och de gör att bettet och tyglarna hamnar fel.. kan ju vara så? Tror att bettet verkligen behöver ligga stilla, så idag beställde jag en remontnosgrimma! Hoppas på det bästa! Betsällde även ett 3-delat egg/muff bett! Förhoppningsvis kommer sakerna i slutet av veckan :)

Idag så red jag ut med Antonia, och han var väääldigt trött lilla pojken! Kan vara värmen och flugorna, så efter rid turen spolade jag av honom så han blev lite sval, :) Det får bli lungt nu i ett par dagar, vila imorgon och jobbas ute i skogen/ängen på tisdag, sen blir det hoppträning på onsdag, ta det lungt på torsdag, och sen köra lite hårdare, är min tanke! Han kan behöva ta det lung i ett par dagar, igår reds han bara 30 min och idag en lite lugnare skogstur :)
Plutten idag :)

SKRIVET: 2011-05-06, kl 15:40:57 | PUBLICERAT I: Allmänt

Uppsala

Jag och mor har varit i Uppsala, och handlat - letat bett, dock med dåliga resultat... Så just nu är hon i Norrtälje och letar, och jag ska nu dra till stallet för att rida ut med Malin och Alex, HARE! :)

SKRIVET: 2011-05-05, kl 23:05:42 | PUBLICERAT I: Allmänt

En massa skav!

Som jag tidigare berättat, så fick Hamilton plötsligt ett litet sår i mungipan, trodligen blivit klämd av bettet, och ett sår på andra sidan, som jag trodde han fick av nosgrimman, han fick såren för 2 dagar sedan, så idag när jag kollade så var såret i mungipan, ljus rosa och nästan helt läkt, och det andra såret lika så, jag tränsade och såg då att såret kunde INTE komma från nosgrimman då nosgrimman sitter mycket högre upp! Stod och diskuterade med dom andra, och ingen kom på något de kunde skavit mot, han hade nog helt enkelt kliat sig i hagen, och jag inte sett de innan jag red iväg, klantigt av mig, men sånt händer! Så jag red idag, och när jag kom tillbaka så hade de stora såret gått upp, alltså borde det vara något på tränset, och kom sedan på, TYGLARNA! Haha Hamilton är den första hästen jag har sett som fått skav av tyglarna.. Mysko! Så ikväll har jag och mamma klurat hur vi skulle fixa det, och resultatet blev så här:
Haha ludd vid tygel spännerna! Men vad gör man inte för att slippa skav? Undra om man får tävla med ludd där?
Hans skav, usch!
Förutom att de skavet gått upp, så hade han även blivit röd i såret vid mungipan.. Blää! Så han fick leka fjortis med idomin haha, så sööt så!
Som ni ser är såret litet, men de finns där. Och det ska bort! Så imorgon ska jag och Mamma till Hööks för att kolla bett, ska även rida med Hackamore tills allt har läkt ordentligt!
Några bett jag funderar på:
3-delat äggbett, vilket gör att han inte kan nypas! Mitt favorit bett.
2-delat äggbett.
3-delat ägg bett med gummi, smak av äpple.
3 bett som är aktuella, lutar mot 3-delat äggbett, Men jag får ta en funderare! Just nu går han på ett smalt två delat bett.

SKRIVET: 2011-05-05, kl 22:43:24 | PUBLICERAT I: Allmänt

Träning.

Idag tränade jag för Fia, vilket gick bra! Ibörjan red jag kasst, men de gick bra ändå! Tränade mer på grunderna idag, Få honom mjuk, fokusera på att jag ska hitta knapparna! Men efter lite smart tänkande så gick det fin fint! Det går bättre och bättre, vilket e super kul! :D Men a, finns inte så mycket mer att säga.. bra gick det iaf, fick inte samma känsla som förra veckan efter Fia ridit, men nästan, och den känslan kommer snart, vi måste bara lära känna varandra! :)

SKRIVET: 2011-05-05, kl 22:38:25 | PUBLICERAT I: Allmänt

HEJ FÖR ER SOM INTE VET....

Så har jag väääääääääärldens finaste ponny! :D
Foto: Antonia Klingsäter
Hihii visst är han fiiin? :D Dock är bilderna ordeigerade, därför lite tråkiga i färgen, men orkade inte redigera alla!

SKRIVET: 2011-05-05, kl 15:58:44 | PUBLICERAT I: Allmänt

Träning

Bloggar lite snabbt från min iphone, ska strax byta om och sen dra till stallet och träna för Fia! Förhoppningsvis ser båda såren bra ut, om båda är dåliga kan jag inte rida :( men om nått av de är bra så funkar de, hoppas hoppas! :D

SKRIVET: 2011-05-04, kl 22:17:56 | PUBLICERAT I: Allmänt

Pyssel syssel

Idag blev det ingen ridning, var på någon barndutbildning i Norrtälje hela dagen, där det va sjuuukt kallt! Så jag gick och frös heeela dagen :( Så när jag kom hem vid 3 var jag helt slut :( Så idag blev det bara lite borstning :) Båda såren sig mycket bättre ut idag! Smorde bara på lite alovera salva runt, imorron blir det träning för Fia, men det blir nog utan nosgrimma, beroende hur såret ser ut, för jag hittade ingen remont nosgrimma idag, bajs på de! Hittade inget bett heller för den delen... Men en läder grimma hittade jag iaf! 1 av 3 saker, bra jobbat! (y)
Men nu ska jag susselisussa, natti natti! :) JUste! imorron kommer det nog maaaassa bilder då jag får bilderna av Antonia då från i måndags! :)

SKRIVET: 2011-05-03, kl 22:02:40 | PUBLICERAT I: Allmänt

Rid rid

IDag blev det barbacka i ridhuset, Blev mest skritt jobb, Han har sånt stoooort kliv, så i traven satt jag och smyg bromsade honom, för att kunna sitta ner, vilket gjorde honom irriterad och seg = inte bra! Så det blev mycket skritt jobb, och tränade galoppfattningar, han tog dom direkt på slutet, gillas! :)
Dock när jag ridit klart uppe i stallet så hade han fått två sår,  ett vid sidan av mungipan, trodligen blev han klämd med bettet, han borde inte fått sår av bettet, då han har gått med tidigare ägare med det, och jag var absolut inte hård i handen! Andra såret är trodligen skav från nosgrimman, spände den lösare än vanligt idag för jag tyckte den satt förhårt tidigare, men då blev det så här istället = inte bra! Så imorgon ska jag köpa ett 3 delat äggbett, mitt favvo bett! Hoppas han funkar på de :) Ska även kolla efter en begagnad remontnosgrimma nere på four legs där dom han en begagnad del :) Annars får jag rida utan nosgrimma tills såret är läkt!
Nu ska jag kolla klart på Twilight! HAre gött!

SKRIVET: 2011-05-02, kl 22:28:58 | PUBLICERAT I: Allmänt

Tävling

Åh! Rimbo, (min hemma klubb) har en lokal ponny dressyr 5 juni, är så hääääääääääääär sugen på att vara med! Men nej, måste vänta! Buhuu :( Är ju så rackarns tävlings sugen!
Måshote även göra ett svårt val.. hoppträning för Sara varannan vecka och dressyr träning sör Sofia varannan vecka, ELLER dressyr träning för Sofia varje vecka... Vill åt ena hållet träna dressyr varje vecka för att komma någonstans där, känns som om jag behöver mycket hjälp, men å andra sidan så behöver jag hopp träna... Sjukt svårt val! Men tror de lutar om hoppningen...

SKRIVET: 2011-05-02, kl 22:13:59 | PUBLICERAT I: Allmänt

2 pics

Nu kommer det två foton från idag när Antonia fotade oss på fältet! :D
Även idag var han gryymt spänd eftersom det blåste, och jag har inte riktigt hittatt knapparna för att få honom att slappna av, men vi jobbar på det! Imorgon vet jag inte riktigt hur ridpasset blir, ska rida ner till ridhuset, ska rida barbacka, och vet inte hur de går att rida honom så, antingen blir det ett normalt dressyr pass, eller bara skritt :)

SKRIVET: 2011-05-01, kl 19:46:22 | PUBLICERAT I: Allmänt

2 ridpass.

Igår så red jag ner till ridhuset, gick helt okej bra i mitten :) Jag spänner mig så mycket i innerhanden, och då blir jag jätte trött i den och då blir jag ostadig, jag orkari nte heller ge honom de stödet han behöver på ytter, men de srtunder jag orkar, då går han klockrent! :D Igår när jag ridit klart, så stod en tjej där, och hon hade ägt honom tidigare! Det var hon som köpte honom av uppfödaren när han va ca 4år gammal, hon red in honom och allt! Enormt kul att träffa henne!
Idag så red jag en stund på "banan" vid stallet samtidigt som Alexandra på Nora, men jag kunde inte koncentrera mig, har fan koncentrations svårigheter! Dessutom så va Hamilton suuuper spänd! Nej inge vidare pass, men tränade galoppfattningar från skritt, och några av dom blev grymma! :D
Imorgon ska jag rida till ängen, då Antonia ska fota! :D

SKRIVET: 2011-05-01, kl 16:12:00 | PUBLICERAT I: Allmänt

Hoppträning

En film från en hoppträning för Arnold Assarsson, i feb/mars 2010 med Cello, rackarns vilken fart! :D

SKRIVET: 2011-05-01, kl 15:03:53 | PUBLICERAT I: Allmänt

Vi alla har varit mindre.

Haha hittade några "gulliga" bilder från när jag var liten och red haha säger jag bara ;) Bilderna är tagna 05/06 tror jag.. finns inget datum :(
Jag och en av ridskole ponnyerna Nero.
Haha jag och ett russ, Cillen ;)
Hittade även film från en träning för Arnold Assarsson med Cello, och bilder från en hoppträning i somras, men de kommer senare, och igår hände de en märklig sak, men de berättar jag också om senare! :)